dijous, 13 de novembre del 2014


Benvolguts veïns;

Encara amb el record de la magnífica resposta que vàreu donar a la crida del 9N; vull recordar-vos que Fontcoberta va ser el municipi del Pla de l’Estany  amb el percentatge més alt de SI-SI i el més baix de NO, en la consulta  i recordar-vos,  també que la nostra comarca va ser  la primera de tot Catalunya en aquests mateixos paràmetres. Poca broma!.

Però la vida continua i l’activitat municipal també. Us vull parlar d’uns quants temes temes:
- Estem immersos en la reparació de camins rurals i pistes forestals. Ja sabeu que fem dues actuacions a l’any, a la primavera i a la tardor. Aquest any però n’hem hagut de fer moltes més. No insistiré amb el temps que hem tingut a l’estiu però segurament molt pocs recordeu un estiu de pluges com el d’enguany. Vejam si l’hivern ens respecte i podem reposar un xic pel que fa als camins.
- Les obres del nucli antic segueixen a bon ritme i molt probablement dins d’un parell de setmanes s’hauran acabat. Us recomano que aquest cap de setmana hi aneu, tot xino-xano, a donar un tomb per fer-vos una idea del canvi que ha experimentat tot el nucli.
- Hem arribat a un acord amb el propietari dels terrens de la gaia que hi ha a l’entrada del poble de Fontcoberta, tot venint del Veïnat d’en Fares. Ens en cedirà un boci per millorar l’entrada al poble per aquest costat. Mirarem si podem fer l’obra tot seguit,  aprofitant que hi tenim els paletes.
- Tant bon punt acabin, anirem a Melianta a col·locar les vorades i a redefinir la plaça de la Font i la connexió amb la de la Lloca.  La pavimentació la deixarem per fer-la cap el març pel problema que us explicàvem en el Butlletí; el tipus d’asfaltatge que hi posarem no es pot aplicar amb fred i humitat a la vegada i s’ha de fer quant les temperatures pugin. Aprofitarem per fer-hi un paviment provisional acceptable.
- Aviat ( en un setmana o dues), ara que l’empresa que feia les obres de l’escola,  ja ha retirat l’escomesa de l’obra i ha netejat tot l’espai,  farem els acabats que faltaven  de davant de la Llar d’infants.
- El mateix farem a l’altre costat de la llar, on l’empresa hi emmagatzemava els materials. Ens han assegurat que a finals de mes ens ho deixaran ben net, a punt per col·locar-hi els elements del parc infantil i anirem per acabar i  posar en funcionament la pista poliesportiva; encara que no se si tindrem temps de cara a la feinada que ens ve degut a les festes de Nadal.
- Hem arribat a un acord amb el propietari veí del bosc d’Espolla ( antic camp de tir al plat) per cedir-nos un corriol de 1,5 a 2 mts per connectar l’aparcament de la Platja d’Espolla i el bosc d’Espolla. Això ens permetrà poder fer la circumval·lació complerta a l’estany i desbloquejarà la realització del circuit/itinerari cultural que promovem els ajuntaments de Fontcoberta i Porqueres i el Consorci de l’Estany.
- Estem a punt d’acabar l’aclarida de plantes al bosquet de la Pedrera. La proposta que vàrem fer a través de l’Agutzil, que aquesta aclarida se’n poguessin beneficiar els  veïns va ser molt ben acollida; nou veïns han retirat les plantes que prèviament varen marcar els tècnics. Ha estat una actuació simbiòtica  perquè les plantes han sigut aprofitades per veïns com a llenya i l’aclarida no ha costat ni cinc a l’ajuntament. Via lliure per convertir aquest espai en un mini parc per esbarjo.

Finalment recordar-vos que demà a les vuit del vespre, a l’Espai Jove del pavelló, es farà la conferència-xerrada de les darreres troballes en les excavacions del jaciment de Roca Foradada, a càrrec dels codirectors de les excavacions. Interessantíssim; no hi falteu!

I res més; Deu n’hi do per avui. Fins la propera entrada.

Salut

J.Estarriola