dilluns, 1 de desembre del 2014


Benvolguts veïns;

Aquest cap de setmana ha plogut com feia temps que no ho feia. No se la quantitat exacta, ni se si s’ha dit en algun mitjà; no n’he estat al cas. Segur, però que han sigut al voltant dels 200cc/mc perquè tinc un pluviòmetre que te com a límit els 80cc i l’he buidat una vegada i torna a estar ben ple.

Puc afirmar que al nostre municipi, llevat d’un parell o tres de casos particulars que haurem d’estudiar bé com ho hem de fer perquè no es tornin a repetir en un futur;  no ha fet grans disbarats, més enllà de les clàssiques esllavissades de marges amb els conseqüents taponaments de cunetes i d’embornals, obligant a l’aigua i al fang a envair camins i algun espai públic. Hi hem tingut el personal de la brigada i una màquina excavadora tot el dia i esperem que demà tinguem tots aquests desperfectes arranjats altre cop. En qualsevol cas, si passat demà, encara quedés algun cas  particular que ens hagués pogut  escapar, truqueu a l’ajuntament (972 574139) o a mi particularment (675734911) i hi posaríem remei.

Hem pogut constatar, també que els dos sobreeixidors que es varen construir al carrer Sant Feliu i que enllacen amb el col·lector de la Mare de Deu de la Font, han funcionat perfectament. Aquest cap de setmana han superat amb èxit una prova de màxims; mai, des que es varen construir, havien suportat un volum semblant d’aigua.

Hem pogut comprovar també que el drenatge del camp de futbol ha funcionat perfectament i el desguàs, tot i que al màxim de la seva capacitat, ha fet la seva funció i no hi ha quedat cap bassal.  Podem, doncs, estar tranquils.

Haurem, això si,  de redefinir els límits de la nova urbanització amb els propietaris dels camps veïns perquè cal,  mitjançant un rec mitger, desviar les aigües que baixen dels camps i evitar que converteixin  l’avinguda de la Pedrera o el Mn. Pere Campolier en dues rieres enfangades. Al mateix temps, haurem de construir un parrell d’embornals nous,  just  a la cruïlla d’entrada,  a l’aparcament del pavelló a fi d’evitar el gran bassal que s’hi forma.

Aquest, grosso modo,  és el balanç de la llevantada d’aquest cap de setmana passat.

Un darrer apunt; l’estany de la Platja d’Espolla està ple. Els brolladors ( bullidors) van a tot drap. Us recomano que us hi deixeu caure, no solament des de darrera la zona industrial on hi ha l’aparcament i el mirador ( la circumval·lació encara no es pot fer) , si no des del bosc. Hi ha un corriol obert que us permetrà passar tota bora i contemplar amb detall i amb total respecte aquest meravellós espectacle de la natura que només se’ns ofereix de tant en tant. Gaudiu-ne!

Salut

Joan Estarriola