dijous, 24 de març del 2016

Benvolguts veïns;

Ahir vàrem fer una compereixença pública per parlar de minimitzar els problemes ocasionats pels abres de les voreres de la Plaça de Catalunya.
Bàsicament son dos; el arbres ens estan destrossant la vorera, aquest fet fa que hi hagui hagut queixes per caigudes ( sobretot  gent gran) concretament quatre, la darrera dilluns passat que es venen a sumar a les que hi va haver l'any passat. Això és degut perquè els arbres s'han anat fent grossos ( n'hi ha que ja tenen més de 35 cms de diàmetre) i aquest problema anirà a més. Ja teniem pensat fer-hi una actuació a la vorera més contundent que les petites intervencions que hi hem fet fins ara.
En segón lloc, hem vist que han començat a aixecar l'asfalt del carrer perquè ja s'hi veuen ondulacions al terreny i aquest podria ser encara un problema  més greu donat que es podrien danyar els serveis soterrats ( recordeu la carretera de Fontcoberta)
Fixeu-vos que no parlem de les fulles que tot i ser un problema, el considerem menor, ja que no s'allarga gaire més que un parell de setmanes a l'any i darrerament la brigado ho està controlant força bé.
En la reunió d'ahir, es vàren dir coses interessants: a els veïns, en general, els agrada l'ombre que fan els arbres, els agrada la plaça i entenen el problema. Ens vàren dir que si la solució era tallar els arbres de la vorera, que se substitueixin per uns altres menys agressius i es plantin fora de la vorera.
Aquesta és la solució que hem adoptat avui mateix, amb les opinions d'ahir i consultats els técnics municipals. Avui mateix ens hem posat en contacte amb una especialista per tal que ens orienti quina és la millor varietat que hi podem posar per substituir els 36 platans que haurem de tallar. D'entrada ens han dit que han de ser de fulla petita, que facin poc pol·len i que siguin de creixement moderat i poc agresius.
Nosaltres considerem que els arbres fan els espais urbans més agradables i més  habitables perquè refresquen l'ambient i purifiquen l'aire. Considerem que és un privilegi tenir aquest espai vert al mig del nucli i el volem preservar.
La urgència ha vingut donada perquè tenim en aquests moments una empresa que ens està fent la neteja del Clot de Melianta i és la que millors condicions ens ofereix i donat que la setmana vinent començarem a fer la poda de la resta, gairabé les dues accions es cavalcarien i les molèsties al veïns serien les mínimes.
Així doncs en els propers dies, procedirem a tallar els arbres del mig de les voreres i esperem ser a temps per substituir-los per una altre espécie.
Posteriorment, farem la reparació de la vorera.
Esperem que entengueu la decissió que hem pres. Compaginar i trobar una solució que satisfaci al cent per cent a tothom és molt complicat, però creiem que la solució que es va apuntar ahir i que hem acabat de decidir avui és la que s'ajusta més a les nostres necessitats.

Moltes gràcies per la vostra comprensió.

J.Estarriola