dimecres, 10 de novembre del 2010

Benvolguts veins;
Avui us vull donar quatre bones noticies mediambientals:
- Les plaques de captació solar tèrmiques per escalfar l'aigua de les dutxes del pavelló ja funcionen a ple rendiment. Les temperatures obtingudes han estat properes als 60 graus i l'estalvi el notarem molt aviat. Estem estudiant aprofitar els excedents per escalfar també l'aigua de la calefacció.
- Funcionen també les faroles solars instal·lades en punts aillats del municipi; ara només cal graduar-les correctament perquè no s'encenguin ni s'apaguin tant aviat.
- També ja te la llum verda l'empresa que va guanyar la licitació per explotar els teulats dels espais públics amb l'instal·lació de plaques solars fotovoltaiques. Ja han iniciat els tràmits que poden durar uns sis mesos.
- Finalment, s'han canviat totes les lluminàries del sector sud de melianta per adecuar-les a la nova normativa. Aquesta normativa vol incidir en una millor eficiència de les instal·lacions i en una menor contaminació llumínica. Poc a poc haurem d'anar adequant tota la xarxa del municipi a la nova llei.
Bé, ja ho veieu; poc a poc anem fent del nostre poble un lloc més sostenible per a viure-hi, tant pel que fa a l'estalvi energètic com en la no agressió a l'entorn.
Podem estar-ne satisfets.
Salut
Joan Estarriola