dimarts, 31 de juliol del 2012

Benvolguts veins,
Faig una nova entrada per respondre a l'anónim que he escrit a l'entrada anterior i que ens dona l'enhorabona pel pregó de la festa major. Penso que paga la pena.
La veritat és que si; el pregó va ser espectacular!
El Dr. Murià ve fer un Pregó que es recordarà molt de temps..Les linies estructurals del discurs varen ser, la vinculació amb Fontcoberta, la memòria del seu pare amb la carta-article, on li explica com veu Catalunya en l'actualitat que és d'una emotivitat i d'una tendresa extremes i finalment el recorregut per la història dels exiliats catalans fins el dia d'avui amb l'exposició de la situació política  actual del País, vista des de la llunyania que ens va omplir d'esperança i d'optimsme,  a tots, de cara a un futur immediat. En definitiva, una barreja d'emotivitat i de rigor històric que va propiciar aquell llarguíssim aplaudiment amb la gent dempeus.
Recordo encara, (va ser impagable)  la imatge del Dr. Murià quan, en mig d'aquells aplaudiments, va estrènyer la senyera amb les mans; us asseguro que em va costar molt agafar la paraula per tancar l'acte.
Tots els pregons tenen una càrrega emotiva important però convindràs amb mi que aquest va ser especial i
me'n alegro molt que t'agradés.
Salut

Joan Estarriola

2 comentaris:

Anònim ha dit...

alcade per que no heu fet mes publicitat del pregoner. l'any passat tampoc ens varem entera de qui era.

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Home, no se si calia més publicitat; estava publicat a l'Agutzil de paper, ho vaig penjar en aquest mateix bloc i va sortir el seu curriculum en el cartipàs de la Festa Major. A banda va sortir publicat a l'Ham, a els Colors i va sortir la noticia a el Punt i al Diari de Girona, en aquest darrer li varen fer una entrevista d'una pàgina.
Vols dir que calia més publicitat?