dijous, 30 d’agost del 2012

Benvolguts veïns:
Que bé que va fer un bufet de tant en tant!
Les vacances serveixen per trencar les rutines diàries i carregar les piles per reemprendre la feina, altre cop,  amb energíes renovades. Som-hi doncs.
Situem-nos; les coses estan així:
NOVA ZONA INDUSTRIAL: S'han acabat les obres de sanejament. Va molt bé que avui plogui per ajudar a compactar els materials que s'han posat per tapar les rases; d'aquesta manera, un cop posat l'asfalt, el perill de que algun tram s'enfonsi serà menys probable. Estem estudiant que en el moment de l'asfaltage del carrer, s'hi pugui incloure la plaça de la Font. Però això ja us ho confirmarem un cop tinguem els números clars. El pas seguent consistirà en construir la vorada Oest de la carretera de Figueres.
AMPLIACIÓ DE L'ESCOLA: Les obres van a bon ritme. Ahir varem fer la visita d'obres i se'ns ho va confirmar; anem per sobre de les previsions. Segurament el bon temps i la manca de pluges hi haurà ajudat. Si el temps de la tardor continua permetent treballar a l'aire lliure, cap el maig s'haurà acabat aquesta ampliació. Això ens fa pensar que el curs 2013-2014 podrà començar amb les instalacions perfectament acabades.
Hi ha dues obres que s'han d'engegar  immediatament: el reesfaltatge de la carretera de Serra Pelada, que està inclosa al PUOSC i ja n'hem parlat diverses vegades i la reparació del teulat de l'església parroqial de Fontcoberta, per què finalment la Diputació ens ha confirmat una subvenció de 17.800€ que sumats al fons recollit per la parròquia, aquests darrers anys en les diferents col·lectes i l'aportació municipal, es podrà tirar endavant aquesta obra i solucionar definitivament el perill  d'esfondrament del teulat.
Hi ha també, dues obres més que haurem de veure la disponibilitat pressupostària per tirar-les endavant aquest exercici o bé haurem d'esperar el vinent.  Em refereixo a l'ampliació del cementiri ( que ja disposem de tots els permisos )  i la connexió del tercer pou de les clavegueres a la planta de bombeig de la depuradora. Haurem d'esperar dues coses: que ens confirmin la subvenció emparaulada amb la Diputació i la renovació de la pòlissa de crèdit. Suposem que en questio de quinze dies- un mes- ho sabrem. Si no podem lligar-ho ara, no es podrà inaugurar la depuradora i no hi haurà més remei que esperar a l'exercici vinent.
Finalment, estem ultimant dues compareixences públiques; una per presentar-vos el nou funcionament de l'Espai Jove i la presentació d'un pla per recuperar patrimoni local mitjançant grups de voluntaris i l'altre, un cop publicades les bases del PUOSC, per informar-vos de la situació econòmica municipal i de  les accions previstes pels propers tres anys.
De moment, res més; amb el desitg que les espectatives laborals millorin, espero que les vacances hagin estat ben profitoses.
Fins la propera entrada.
Salut

Joan Estarriola i Vilardell