dilluns, 17 de desembre del 2012

Benvolguts veïns:


Avui si. Avui us parlaré d’actuacions que hem engegat. Unes actuacions enrocades que finalment s’han desencallat i d’unes altres que albiren bones perspectives.

De les primeres; la reparació del teulat de l’església, ja tenim data de començament; el 7 de gener. Aquesta és una obra que feia més de sis anys que estava en el nostre punt de mira. El teulat està francament deteriorat. Hi ha trams que ha calgut apuntalar-lo. Doncs bé, gràcies a donacions que han fet els veïns a la parròquia, una petita aportació del bisbat i una subvenció de la Diputació; gràcies a tot això, l’ajuntament podrà completar el finançament d’aquesta obra. Ja està signat el contracte amb l’empresa que ha de fer les obres. Un bon exemple de suma d’esforços.

Una altre obra, també molt necessària, és l’ampliació del cementiri municipal. Com sabeu, només hi ha un parell de nínxols lliures. Ens en calien de nous i això és el que farem també. Aquest proper més de gener signarem el contracte amb l’empresa que realitzarà l’obra que ja està adjudicada. Tot plegat dues bones noticies.

Pel que fa a les segones, les que us dic que tenen bones perspectives; hi ha la reparació i reasfaltatge de la carretera de Serra Pelada, inclosa dins del PUOSC que finalment traurem aquest mes de gener per a ser licitada. Amb aquesta obra, a banda de millorar el paviment, solucionarem el tema dels aixorrencaments i les esllavissades en el tram final, fins a can Palol.

Finalment, sembla ser que podrem donar solució a la connexió del tercer pou cap al col•lector de bombeig de la depuradora i acabar amb aquest sainet que fa ja uns dos anys que dura. Ja sabeu que la depuradora funciona parcialment per què deixa sense depurar entre un 30 i un 40% de les aigües residuals de Melianta; per això encara no s’ha inaugurat. Aquest tercer pou, inexplicablement, desprès que l’ACA connectés els altres dos, va quedar sense connectar i se’ns va dir que aquesta corresponia a l’ajuntament. No repetiré la cronologia de les negociacions que durant aquest temps hem dut a terme amb l’administració i els diferents organismes per què son prou conegudes. Ara però sembla que gràcies a la subvenció que varem demanar a presidència de la Diputació, es podrà solucionar aquest tema i podrem inaugurar aquesta depuradora que ha estat, històricament, tant reivindicada.

Ja ho veieu, davant d’un panorama general tant depriment, és molt gratificant poder-vos donar aquestes noticies plenes d’optimisme.

Ja anirem parlant.

Salut

Joan Estarriola