dilluns, 30 de setembre del 2013

Enllumenat públic de Melianta

Benvolguts veïns;


En l’entrada anterior un veí o veïna m’ha demanat perquè l’enllumenat públic de Melianta, sovint no funciona.

Pensàvem explicar-ho en la compareixença pública que volem fer aquest mes d’octubre o novembre propers, però ja ho avanço en aquesta entrada.

Mireu aquest és un problema que ve de lluny. Sense saber ni com ni quan, l’enllumenat públic de Melianta s’apaga. Bé no tot, de fet la part que va , més o menys, del carrer Sant Feliu cap a la carretera de Figueres. En aquests moments la part de l’enllumenat més antiga del poble.

Us he de dir que aquest “misteri” porta de corcoll al cap de la brigada i al regidor de la via publica. Hem fet proves per sectors amb tècnics contractats i ens han trobat avaries que semblaven definitives i un cop reparades, ha resultat que no ho eren. Hem canviat quadres que semblava que estaven en mal estat. S’han fet un munt de proves i quan sembla que ja està solucionat, torna a petar. Hem mirat també si hi havia relació amb el temps; si la pluja o del vent hi podien influir, però no; el llums s’apaguen sense que hi hagi una correlació directa amb aquests casos. Sembla ser que es tracta dels terres (dels neutres) i que pot ser, fins i tot, d’algun particular. La veritat és que no ha acabem de trobar. Sabem, això si que alguna cosa fa esclafar més del compte els cables que fan saltar els tèrmics i s’apaguen les llums.

Precisament per això, ja fa més de tres anys que ens hem plantejat la renovació total d’aquesta part de la xarxa d’enllumenat públic. Ja ho varem explicar en la darrera compareixença pública que varem fer aquesta primavera al pavelló.

El problema és el de sempre; ens ho han pressupostat en més de 60000€ i per això ho varem incloure en el PUOSC perquè necessitem la subvenció que comporta,  perquè nosaltres, tot sols, no ens és possible assumir aquesta obra. I com ja sabeu la legislatura anterior del govern de la Generalitat, va ser molt curta, es varen fer eleccions anticipades i no es va convocar el PUOSC. Ens varen assegurar que el convocarien aquest 2013, però fa molt poc que ens han dit que retardaven el llançament pel 2014. Les arques de la Generalitat també estan sota mínims.

Em sap molt greu no poder-vos donar una solució ni tampoc una explicació més convincent. Ara per ara, només podem fer el que fem: anar canviant les peces que ens sembla que no funcionen bé. Tot i que ja sabem que la solució correcte és fer la instal•lació nova.

Per a qualsevol novetat que es presenti, us informaré puntualment.

Salut

Joan Estarriola