dimecres, 3 de setembre del 2014


Benvolguts veis;

L’estiu s’acaba i amb ell la major part de les vacances. Espero que hagin estat profitoses;  i pels que encara les heu de fer que les gaudiu al màxim.
Posem-nos al dia, doncs.
- Les obres d’ampliació de l’escola estan a punt d’acabar; vuit dies a tot estirar. S’ha acabat la tanca que dona al Cárdenas i s’ha aplanat el pati on hi havia els barracons. S’estan acabant detalls de l’interior i el tancament de la banda que dona a la llar d’infants. Just a temps per començar el curs amb les obres ben acabades. Val a dir que l’ajuntament ha aprofitat per remodelar l’espai i la sorrera de primaria.
Haurem posat fi a més de deu anys de reivindicacions.  Ho celebrarem de debò!
- Aquests propers dies s’han de clarificar obres que tenim embastades de fa temps; la més clara i que començarà en els propers dies, és la remodelació del nucli antic de Fontcoberta, però n’hi ha d’altres que, tot i estar molt treballades, cal que es concretin; estic parlant del regatge asfàltic d’alguns camins públics rurals, de la reurbanització de les places de La Font i de la Lloca i sobretot de l’ampliació del casal de la gent gran; una obra en la que hem passat de l’eufòria al pessimisme però sembla  que finalment la podrem tirar endavant. Per tot això aquests propers dies son determinants. Ja us n’informarem a mesura que anem concretant coses.
- No hi va haver manera de trobar el finançament necessari per dur a terme, en condicions,  el camp de treball per les excavacions de Roca Foradada al bosc d’Espolla. Tot i així, l’empenta dels responsables del camp amb l’ajut d’uns estudiants de l’UDG i d’uns voluntaris, i una petita aportació de l’ajuntament, es va poder realitzar; més en precari això si, però es va poder fer. Amb resultats molt esperançadors perquè les restes trobades evidencien un taller d’eines  i/o un campament de Neanderthals. Tindrà continuïtat, sens dubte.
- L'aspecte del camp de futbol és impressionant. El temps ens hi ha ajudat i l'herba ha arrelat molt bé. Cap a finals d'octubre ja el podrem estrenar.

- Dilluns i dimarts vinent tindrem una reunió, primer a Vilavenut i després a Melianta per, en primer lloc,  intentar de crear la brigada de voluntaris a Vilavenut i recuperar també patrimoni i equipaments públics del poble i en la segona per definir els objectius per a la propera temporada que enguany també son rellevants, consolidar el que s’ha fet, i l’itinerari cultural de la Platja d’Espolla, entre altres.

Finalment, convidar-vos a participar massivament en els actes que des de l’ajuntament hem programat per la Diada.
Dissabte dia 6 a dos quarts de vuit del vespre, al pavelló, hi haurà una conferència del Sr. Ferran Oliva de l’associació SUMATE i seguidament una actuació de l’esbart “Fontcoberta” i el mateix 11 de setembre, esmorzar a les nou  i construcció d’una “V” al camp de futbol tot seguit. Hem confeccionat programes a part amb tots els detalls.
És essencial que es visualitzi la nostra voluntat de decidir el nostre futur i fem costat al govern de la Generalitat. Us hi esperem a tots!.

Salut.
J.Estarriola