divendres, 16 de setembre del 2016

Benvolguts veïns;

Aquesta és la primera entrada en aquesta nova web; una web completament remodelada que anirem actualitzant i completant a poc a poc. En aquesta actualització o remodelació, com vulgueu dir-ne, hi hem prioritzat, com és natural, la informació local, en una sola pàgina hi ha referència de totes les acticvitats que s'han dut a terme i només cal clicar al damunt per ampliar la noticia;  però també s'ha tingut cura de la funcionalitat; podreu comprovar que és molt fàcil de transitar-hi.
Esperem que us agradi i si creieu que alguna cosa es pot millorar o hi detecteu alguna incorrecció, us agrairem que ens ho feu saber perquè sobretot volem que sigui una eina útil per a tothom.

Entrem en materia. Tenim diversos temes per comentar-vos:
- Tal com us informavem dies enrera, l'arranjament de la carretera de Vilavenut ja ha començat. Ja ho sabeu, s'ampliaràn un parell de trams i s'hi faran accions per millora-ne la seguretat. Una actuació molt necessaria donat el volum de trànsit que suporta aquesta via. L'obra va acàrrec totalment de la Diputació de Girona.
- Ja fa uns dies que hem començat les obres de viabilitat del Passatge Guillem Galceràn de Cartellà a Nova Melianta. Un cop acabada i tapats els forats de la vorera de l'Avinguda de la Pedrera i posats els elements a la Plaça dels remences,  podrem donar per acabada aquesta urbanització i fer-ne, finalment, la seva recepció.
- En breu, seguint les accions per millorar la circulació viaria de Melianta, procedirem a convertir en sentit únic el carrer Migdia. Aquest carrer de doble sentit, amb els aparcaments als dos costats i els contenidors d'escombraries, es feia intransitable. Amb aquesta acció ho solucionarem. Ara estem en la fase d'informació i a primers del mes entrant, canviarem la senyalització.
- Durant aquest estiu també s'han anat acabant coses; la pista poliesportiva del costat de la Llar d'infants, ja és del tot operativa i està oberta al públic en general. Tothom qui vulgui la pot utilitzar. I a Vilavenut també s'hi ha fet una petita actuació amb la construcció d'un accés amb escala per salvar el desnivell de l'aparcament amb la carretra i una mampara per ubicar-hi el contenidor d'escombraries.
- Vull avançar-vos també que la Comissió de Cultura està treballant en dos temes que son molt interessants; el més immediat serà el dissabte 1er. d'octubre, on l'historiador mexicà, el Dr Josep Maria Murià que fa uns anys va llegir el pregó de la festa major, ens farà una conferència sobre uns estudis historics de la elaboració i els origens del tequila; una conferència que l'ha dut per tot Catalunya i ha volgut tenir aquest detall a Fontcoberta. En el decurs d'aquest acte, també es presentarà el llibre "Als meus germans de Fontcoberta" on ha recollit els articles que ha dedicat al nostre poble per haver posat el nom del President Lázaro Cárdenas en un carrer. El llibre el presentarà el ,professor Mon Marqués i es regalarà un exemplar als fontcobertins assistents (un per familia) a l'acte. Això només és una pinzellada de l'esdeveniment que ja publicitarem en un programa més detallat.
El segón tema que també us vull avançar és la preparació que també aquesta Comissió està treballant,  d'una visita guiada i teatralitzada del nostre municipi. En farem dues, aquest octubre a Fontcoberta i a la primavera a Vilavenut; l'objectiu és que tots els veïns, en especial els nou vinguts,  coneguin el municipi i tots els actius patrimonials de que disposem. Ja us anirem informant.

Recordar-vos, ara que s'acosta el temps de poda que cal retallar les tanques i els arbres de les parcel·les a ran de les  finques per tal de no obstaculitzar el pas del vianants per les voreres. Ja informarem convenientment dels terminis i de les condicions per fer-ho.

Finalment un agraiment per part de l'equip de govern a tots aquells veïns que vàreu participar en els actes de l'Onze de Setembre i a tots els que formaveu part del nombrós grup que va assistir a Salt a la manifestació reivindicativa.

I diumenge tots a Vilavenut. Ja sabeu que celebrem la segona edició de la fira de cerveses artesanes.teniu el programa detallat a la web.
Esperem tenir un bon dia i gaudir de valent del  II  BIRRAVENUT!!!

I de moment res més, fins a una nova entrada.

Salut

JEV