divendres, 30 de desembre del 2016

Benvolguts veïns:
No ho he fet mai, però aquest any em plau fer-ho. Aquesta vegada faré un breu resum del 2016 per acomiadar-lo.
El 2016 ha esta un any importantissim per molts motius. Tot i que no serà possible, intentaré fer memòria intentant no deixar-me gaire res.
-  Hem estat solidaris en la Marató ( vàrem recollir 2322,10€) i per la lluita contra l’Esclerosi múltiple i amb les diferents accions de voluntariat.
-  Hem estat innovadors en la nova orientació de la Festa del Roser ( encara que el temps ens va jugar una mala passada), en les activitats de dinamització de la Biblioteca municipal i en la 1ª Ruta teatralitzada de Fontcoberta.
-  S’han consolidat la participació del joves a la Festa Major de Fontcoberta  amb els seus tallers, i s’ha consolidat  “Birravenut”, la fira de la cervesa artesana de Vilavenut, sobretot promoguda pels mateixos joves del poble.
-  Després de dos anys intentant-t’ho, finalment el Casal de la Gent Gran ja és una realitat i funciona a bon ritme. Hi ha, a hores d’ara, dues entitats que el dinamitzen.
-  S’han pres decisions difícils com neteja del Clot de Melianta per iniciar les obres de contenció del marge i la seva futura reforestació i  recuperació. Com difícil va ser també  l’eliminació dels arbres perifèrics de la plaça de Catalunya que malmetien la vorera.
-  S’han acabat petites obres que teníem inacabades; la tanca del camp de futbol, la pista poliesportiva, l’accés de vianants a l’aparcament i el “box” del contenidor d’escombreries a Vilavenut; algunes senyalitzacions pendents i alguns canvis de sentit a la xarxa viaria.
-  S’ha realitzat la primera fase de l’eixamplament de la carretera de Vilavenut per part de la Diputació de Girona que tindrà la seva culminació aquest 2017.
-  Hem acabat, per fi, les obres bàsiques que mancaven a Nova Melianta i que han pesat com una llosa i  ens han tenallat les inversions aquests darrers tres anys. La seva finalització ens allibera una mica i ens permetrà invertir un xic més.
-  Afegir finalment tres detalls; el primer per alabar la responsabilitat de l’oposició per haver-nos reconegut l’esforç  fet aquest temps i haver propiciat que els pressupostos del 2017 s’aprovessin per unanimitat.  El segon per agrair a totes les entitats, a totes  sense excepció; perquè malgrat les estretors econòmiques en que s’han hagut de moure, han pogut continuar duent a terme les activitats que han mobilitzat cívica, cultural i esportivament el municipi i a més ho han fet amb el mateix tarannà i il·lusió de sempre.
Finalment un detall que no fa més que resumir aquest esperit. Una anècdota si voleu però que agraeixo moltíssim, entre altres coses perquè ve d’un col·lectiu jove i pel contingut positiu de la mateixa. Em refereixo a la carta d’agraïment del grup de Joves de Vilavenut, donant les gràcies a l’ajuntament per l’ajut i el suport rebut en l’organització de la II Birravenut.  Un ajut i un suport que, tot sigui dit de passada,  un cop passat pel sedàs, va consistir en oferir-los els actius  logístics de la brigada municipal  i a una petita partida per solucionar el tema sanitari. Moltes gràcies!!
I res més. Des de l’ajuntament us desitgem que acabeu de passar unes Bones Festes i  que el 2017 ens sigui propici  que es compleixin els nostres anhels i amb l’ajut de tothom, puguem donar la benvinguda a la nova República de Catalunya!!!.
Cordialment.

Joan Estarriola i Vilardell