divendres, 25 de febrer del 2011

Benvolguts veïns i veïnes:
Aquest passat dijous varem aprovar els pressupostos per aquest 2011. La veritat és que ha costat molt de quadrar-los. Les retallades pressupostàries i els retards en el cobrament de les subvencions consignades, han fet que els ajuntaments haguem hagut de recórrer al crèdit per tenir liquiditat i això ho ha complicat encara més.
Amb tot, hem aconseguit equilibrar els pressupostos d'ingressos i de despeses en 1.170.000,00€ que representa un 43,40% inferior a l'any passat.
S'han reduït gairebé totes les partides, i estem especialment contents perquè ho hem fet en partides que son complicades d'aplicar-hi estalvi; partides del dia a dia; i ho hem fet sense que la freqüència i la qualitat dels serveis se'n ressentin.
Val a dir que aquest percentatge ha estat motivat principalment per la disminució d'inversions en grans obres. En aquests moments s'estan acabant totes les que teniem programades per a la legislatura; el finançament de les mateixes ja estava tancat en exercicis anteriors: carrer de la Mare de Deu de la font, carretera de Figueres, llar d'infants, rotonda de la Pedrera, tancament de la zona esportiva, coberta del pati de l'escola i urbanització del casc de Vilavenut, etc. Tot això farà que d'ara endavant es requeriran obres de més petit format, com fer les reparacions de les vorades i dels carrers, posar els panots, bandes reductores de velocitat, arbres, senyalitzacions, netejes, mobiliari urbà, etc; en definitiva els acabats.
Hem de dir, amb satisfacció que haurem acabat totes- totes - les obres projectades en aquesta legislatura. És per això que per aquest 2011 no ens caldran grans projectes ni grans inversions; d'aqui que haguem pogut fer aquesta gran rebaixa en aquests pressupostos.
Rebaixa, per altra banda, recomanada des de totes les administracions i que, tot sigui dit de passada, ens donarà un xic d'oxigen a la tresoreria de cara al futur i per tant, optimisme de cara a la propera legislatura.

Canviem de tema. Aquesta setmana s'han acabat d'instal·lar dos parcs de salut; un a Vilavenut, a l'entrada del poble venint d'Ollers i l'altre a Melianta, en la Zona Esportiva, just al començament del bosc de la Pedrera. Tot i que encara falta aplanar el terra i acabar-lo amb una capa de sauló compactat i de col·locar-hi una tanca que delimiti el recinte, ja es poden utilitzar. Son de lliure accés per a tothom i vindran a engruxir la ja gran oferta esportiva del municipi i poc a poc s'aniran complementant amb itineraris saludables.
Aquests parcs estan subvencionats per Dipsalut de la Diputació de Girona.
Esperem que us agradin, que se'n pugui fer un bon us i que ens ajudin a mantenir-nos en forma i de retruc a mantenir-nos en forma.

Rebeu una cordial salutació.

Joan Estarriola i Vilardell
Alcalde

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Benvolgut alcalde,

Voldria saber per què governi CiU o ERC sempre passa el mateix, 2 parcs de salut, 1 a Vilavenut i 1 a Melianta. És un exemple. Sempre es destribueix en parts iguals quan a Melianta som 10 vegades més de població.

Per altra banda, perquè quan es fan activitats al carrer, com el Carnestoltes, no es recullen els paparetes des de l'Ajuntament. Precisament segons la llei de bases de règim local aquesta és una de les tasques obligades de l'Ajuntament de Fontcoberta i no s'està complint,

gràcies,

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Hola Jordi, intentaré donar-te explicacions però em temo que no ho podré fer amb brevetat.
Sobre el primer comentari; els parcs de salut provenen de DIPSALUT (Diputació de Girona). Per nombre d'habitants ens en han tocat dos. La distribució dels quals, efectivament, pertany a l'ajuntament.
Tu Jordi qüestiones el fet que n'haguem col·locat un a Vilavenut. Com és possible si a Melianta hi vivim 10 vegades més de persones? Per aquest sol fet, ser 10 vegades més d'habitants, encara que no ho dius explícitament però se sobreentén, haguessis preferit que s'haguessin col·locat tots dos a Melianta i cap a Vilavenut. És una opinió respectable que, evidentment, l'equip de govern no comparteix.
Per aquesta regla de tres; dins de la comarca, a nosaltres no ens hagués correspost cap pavelló perquè com que Banyoles te 15 vegades més d'habitants que nosaltres, o Porqueres que en te gairebé 5 de més; abans els hagués tocat a ells.
No, això no funciona així perquè, em pregunto, quin és el número d'habitants d'un nucli que els dona dret a obtenir un servei determinat? On hem de posar la ratlla?
No, no es pot comptabilitzar d'aquesta manera. No tenen dret a tenir serveis similars els nuclis amb menys densitat de població? Suposo que has sentit a parlar de l'equilibri territorial? Es tracta d'aportar serveis a les zones menys habitades per millorar-ne la qualitat de vida i contribuir a fixar-hi la població per tenir així un territori més equilibrat. Intentar equiparar, pel que fa als serveis, a tota la gent del municipi, és una de les obligacions que te l'ajuntament; i aquest afortunadament, tal i fa qui governi, això ho ha tingut sempre molt clar.
De tota manera, tu creus sincerament que la gent que viu a Vilavenut tenen els mateixos serveis que a Melianta? Has de pensar que som un mateix municipi; igual com ho son la gent del veinat d'en Fares, la del Poble, la Farrés, la de Figaroles o la del disseminat. Tots tenim els mateixos drets però en aquests punts és més difícil de satisfer-los i en la mesura de les nostres possibilitats intentem anar equiparant-los.
Una darrera cosa, el parc de Melianta es complementarà amb un itinerari de salut de 8 km que avans d'ahir ja varem signar el conveni amb la Diputació. Ara farem un seguit de consultes per veure el trajecte més conevnient. Evidentment es farà a Meliants i als voltants.

Sobre el segón escrit, t'he de dir que tens raó. La cercavila es va fer el dissabte i no varem comptar que s'embrutarien els carrers. Èns valdrà per experiència per properes activitats.
Val a dir, de tota manera, que tenim pocs recursos,( poca gent) i no varem poder posar-hi ni la gent de la brigada ni la gent del COIET fins el dilluns per netejar-ho.
El que he dit, s'haurà de tenir present de cara els propers esdeveniments. Sento si algú s'ha sentit perjudicat.
Una darrera cosa; aquesta setmana vinent acabaran les obres del carrer de la Mare de Deu de la Font, un cop estiguin fora les màquines i els camions, farem, ara si, una neteja a fons de tots els carrers de Melianta.

Espero haver-te respost i moltes gràcies pel teu interès.
Salut
J.E.V.