dimarts, 7 de febrer del 2012

Hola a Tothom;
Aquests propers dijous i divendres a 2/4 de 9 del vespre; el dijos a l'escola vella de Vilavenut i el divendres al pavelló ( espai jove) a Melianta; farem una sessió informativa per explicar-vos la situació actual del municipi.
Parlarem del context en que ens hem de moure, de com ens afecta la crisi i que estem fent per contrarrestar els seus efectes.
Us explicarem l'actualitat del poble; en quin punt estem pel que fa a la depuradora, l'ampliació de l'escola, la rotonda de la Pedrera, el tancament de l'Eden, les obres projectades, del PERC, i que en sabem de l'ampliació de la carretera de Vilavenut; etc.
Us explicarem quina és la nostra visió de cara el futur i com ens afectaran les retallades; parlarem de les prioritats i de com els canvis de l'administració provocaran canvis en el nostre dia a dia.
En acabat, podreu fer les preguntes que vulgueu, tan a mi personalment com a tots els regidors.
No hi falteu.
Salut
Joan Estarriola

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Entenem que hi ha restriccions, que no hi ha pressupost per a tot, entenem moltes coses però no entenem que el transport escolar sigui de pagament com ens ha anunciat l'AMPA de l'escola.
Però sembla que el Pla de l'Estany és una comarca molt rica i ens ho podem permetre. No a Granada, ni a Barcelona, ni a tota España, però si a Fontcoberta, Potser el nostre Ajuntament que és el nostre representant més proper hauria de prendre cartes en l'assumpte.

Algunes de les famílies afectades.

Josep ha dit...

Per què no va sortir la convocatòria a l'agutzil??
Jo ho vaig saber el dissabte i m'hauria agradat venir.

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Hola; començo pel segón comentari. Ho sentim Josep, se'm va oblidar dir-ho a en Narcis que és el responsable de la confecció de l'Agutzil de paper. De tota manera estava penjat al bloc, va sortir a la premsa i a radio Banyoles i es varen repartir una trentena de cartells i ens va semblar que ja n'hi hauría prou.
És evident que no. En la presentació ja vaig anunciar que un cop tinguem perfilat el PUOSC, en farem una altre, i aquesta vegada si que procurarem anunciar-la a l'Agutzil.
Repeteixo, sento que no hi puguessis assistir.

Pel que fa a l'altre comentari dir que ja fa temps que l'administració anava retirant les subvencions i els ajuntaments, juntament amb els consells, anavem minimitzant l'impacte fent-t'hi aportacions.
El consell comarcal està treballant per trobar una formula el menys traumàtica possible, i evidentment des de l'ajuntament farem els possibles per ajudar, però francament, amb això com en moltes altres coses, el futur va encaminat al co- pagament.

Anònim ha dit...

Si limitem l’accés a l’escola en les zones rurals, estem sent summament injustos amb el món rural, L’ensenyament és obligatòri i això és responsabilitat pública, De cap de les maneres podem agrabar l’accés a l’escola amb copagaments. La excusa de la crisi només serveix per implantar polítiques neoliberals, i és de vertigen veure com polítics d’esquerres pugueu plantejar copagaments a l’escola pública.

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

.Resposta a "Anònim"
Hola altre cop. Em temo que malgrat estar d'acord amb la idea bàsica que exposes, la del greuge comparatiu que suposen mesures com aquesta per a les zones rurals, els arguments que et pugui donar no et convenceran.
Els ajuntaments ( no és excusa, en tot cas pot ser atenuant)som el germà pobre de l'administració i el seu finançament es basa en tres potes: les aportacions de les administracions, les taxes i els impostos i finalment l'endeutament.
La situació dels ajuntaments, entre uns i altres, l'hem portat a les portes del col·lapse. Fixa't, pel que fa a la primera pota, no sabem encara l'abast de les retallades de les seves aportacions, ni quan les cobrarem. En les altres, en aquests moments estem limitats pel que fa a apujar els impostos i tampoc podem endeutar-nos ( fer crèdits) perquè de cara als bancs, no som solvents. Amb aquest panorama toca fer punta al llapis i és aquí on venen les discrepàncies.
Que hem de prioritzar a l'hora de filar prim? Esports? Cultura? Mediambient? Infraestructures?. Ho fem pensant en el nombre d'afectats/beneficiats? certament un dilema; francament.
En el cas que ens ocupa; com ho fem, amb una aportació per nen/nena? per familia? segons declaració de renda?...No és fàcil perquè a cada proposta a favor, en pot sortir una en contra.
Efectivament som un ajuntament d'esquerres, i per tant se suposa que hem de ser més receptius a tot aquest tipus de temes. T'asseguro que ho som; però el context on ens movem és el que és. Som un ajuntament d'esquerres dins d'una comarca governada per la dreta; saps que vull dir amb això? Doncs que el marge de maniobra ( tant per uns com pels altres) és molt petit i a l'hora de prioritzar tenim la obligació de veure la globalitat; el conjunt, i això implica de vegades fer coses que potser no vene massa de gust, per dir-ho suaument, de fer-les; menjar-nos algun galàpet, veto aquí. En aquests casos sempre hi posem matisos i és precisament això el que intentarem fer en aquest cas.
Per acabar, t'asseguro que des de la regidoría de Coordinació Econòmica fa temps que s'hi dona vltes i està en contacte amb els ajuntaments que tenem aquest mateix problema per intentar buscar una solució, com a mínim acceptable. No se si en serem capaços.
Espero que acceptis els meus arguments i hi vegis la voluntat de buscar solució a aquest problema, encara que no et convenci. En qualsevol cas, moltes gràcies per la teva aportació i per la teva reflexió.
Salut

Joan Estarriola

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Vagi per endavant el nostre agraïment.
El mantenir un blog obert al ciutadà l’honora.

Intentarem contestar en poques paraules i sense ànim d’estendre aquest debat molt més del necessari però si amb l’ànim d’intentar influir en la presa de decisions.

És evident que és difícil prioritzar però tinguem a bé entendre que l’escola pública és la base de l’igualtat d’oportunitats en la nostra societat. I parlar de copagaments en la mateixa és un pas de gegant cap enrera en el camí cap a una societat més justa. Toca o no toca defensar-la?

I de moment Permeti’ns seguir sent uns anònims que ens veiem afectats per possibles decisions arbitràries i sense sentit, Ja que ara per ara els autocars hauran de seguir fent la ruta per llei.

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Si, no allarguem el debat; hem rebut el missatge. Com a mínim ens hi trencarem un xic més el cap buscant una possible sortida.
Només un apunt, una cosa és la defensa de l'escola pública que comparteixo amb punts i comes la teva opinió i una altre és el transport escolar, que tot i estar relacionat, no és el mateix.
Salut
Joan Estarriola

Anònim ha dit...

He sentit a dir que la brigada, hi ha una persona de més.
Hon és aquesta persona?
No és veu més feina?
A la brigada no hi han retallades?
Com hi ha entrat a la brigada?
Amb una persona més, ara és netegerant els carres?

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Hola; perdona que respongui amb tant retard; he estat quatre dies fora del país de vacances i ara em poso al dia.
És evident que no vares poder assistir a la sessió informativa del passat dia 10, perquè si hi haguessis assistit no et caldria fer aquestes preguntes ja que allà la regidora ho va explicar perfectament.
Mira, fa vint anys teniem dues persones a la brigada i les necessitats del municipi, en aquest periode, han augmentat exponencialment: primer can Jan, desprès el dispensari, l'escola, l'obertura diaria del local de la piscina, el manteniment de més de 20km de xarxa de camins, el pavelló, la llar d'infants, la nova urbanització, etc; tot això no hi era fa vint anys. La demanda de nous efectius a la brigada era una necessitat llargament reivindicada i ho hem solucionat d'una manera imaginativa; entre el tècnic de juventut, cultura, esports i entitats i la conserge de l'escola, fan les feines de consergeria del pavelló, alliberant a en Pere, el conserge que hi havia; d'aquesta manera sense contractar a ningú de nou, l'hem pogut derivar cap a la brigada. En resum, hem pogut solucionar aquest tema que ja es comença a notar, amb el mateix nombre de personal que a l'any 2008; és a dir, sense ni un euro més despesa.
Salut