dimecres, 27 de juny del 2012

Benvolguts veïns:
Aquesta setmana i l'anterior  han estat clau per reactivar dues actuacions aturades: l'ampliació de la zona industrial i l'ampliació de l'escola municipal "Alzina Reclamadora".
Fem memòria.
L'ampliació de la zona industrial és una actuació que ve de lluny. es va començar a gestar en el 2004-05 i el consistori d'aleshores en va fer la primera aprovació inicil el 2006. I dic la primera perquè urbanisme va retornar el projecte a l'ajuntament per corregir-ne els defectes. Això va passar a mitjans del 2007, just quan a Fontcoberta va canviar el color polític del consistori. Mireu, doncs, si en fa de temps que roda aquest pla parcial.
És així com, al juny del 2007,  ens varem trobar, damunt la taula, un projecte que, a banda dels errors tècnics, hi havia moltes coses que consideravem mal resoltes; que no ens acabaven de fer el pes, vaja. Ens semblava que la zona residèncial i la zona industrial s'havien de separar més i donat que estava situada en una zona de pas, se li havia de donar, en el possible,  un tractament de passeig.
Va ser llavors que varem tenir l'oportunitat ( anteriorment no l'haviem tingut) d'introduir-hi millores per minimitzar l'impacte que representaria tenir una zona industrial tan a prop d'una de residencial. Aquestes millores varen ser:
- Retirar, de l'eix de la carretera, uns metre més la linia d'edificació de les naus.
- Un vial de serveis, paralel a la carretera, juntament amb una linia d'aparcaments per minimitzar els inconvenients als veins que varen veure com els desapareixien els aparcaments de davant de casa seva.
- La separació clara de les dues zones amb l'inclusió d'un espai arbrat, a tall de pantalla, ampli al llarg de la carretera.
- Assegurar que les naus estiguessin suficientment separades entre elles amb tractament de façana,  ja que en l'anterior projecte, les naus estaven d'esquena a la carretera amb totes les consequències que això comporta.
Amb aquestes correccions es va fer l'aprovació inicial ( la segona), i aquesta si que va ser aprovada per urbanisme. Posteriorment va passar l'exposició pública i l'aprovació definitiva;  tal i com s'urbanitzarà i que la majoria coneixeu perquè se'n ha parlat en aquest mateix blog i en el Butlletí Municipal.
Desprès va esclatar aquesta crisi que estem patint i el mercat immobiliari, no és que s'aturés, senzillament va desapareixer. Per això ha estat aturat tant de temps.
Ara, però, sembla que podrà tirar endavant, més encara quan els promotors ens han donat garanties, en forma d'avals que garantiràn el pagament dels terrenys de la rotonda sud i de la connexió del carrer Triops amb la carretera de Figueres i de la seva urbanització; mitjançant la signatura d'un conveni notarial. Als promotors els resta simplement signar el conveni amb l'ACA per tenir via lliure per començar a urbanitzar; però en aquest punt l'ajuntament no hi pot fer res.

Un apunt final, molt important  que vull que hi pareu atenció; aquesta actuació és una actuació privada i com a tal a l'ajuntament no li ha de representar cap-CAP- cost.

La segona actuació també és una bona noticia. Ahir varem signar l'acte de replanteig per l'ampliació de l'escola municipal i avui comencen les obres.
Aquesta obra, que acumula un retard de gairebé cinc any,  te prevista una durada aproximada de sis mesos i això comportarà, durant aquest temps, problemes als veïns de la zona i a la Llar d'nfants. Per minimitzar-los hem descartat realitzar les obres per la plaça dels PPCC i varem acordar utilitzar l'espi del costat del pavelló per fer-hi l'acopi de material i màquines. Com a consequència quedara tancat el vial que comunica la plaça amb el c. President Cárdenas mentre duren les obres.
El que es veurà més afectada serà la llar d'infants que tot i que garantirem la seguritat, no podrem minimitazr els sorolls ni les polsegueres; sobretot ara, al principi de l'obra perquè s'han de fer els moviments de terres i les noves estructures. Un cop esgui aquesta fase llesta, els treballs a l'interior no representaràn més enrenou que el normal per la construcció d'una casa.
Tot i així us demanem paciència. L'obra bé s'ho val perquè és molt necessaria.
Moltes gracies.
Salut

Joan Estarriola

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Cal una ampliació de la zona industrial?
Ara que pasem aquesta crisis tant forta i cada dia es tancan empresses de tots el sectors.

Voleu dir que serà una zona fantasma, on no s'istal·li cap empressa?

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Hola, no ho se si calia o no aquesta ampliació, el cas és que aquests terrenys, dins del planejament municipal, estan catalogats com a zona industrial. Si el propietari o uns promotors volen tirar endavant aquest pla parcial i compleixen els requeriments legals, estan en el seu dret de fer-ho.
En aquest cas, es varen començar a moure els papers en el 2004-2005, per tan és una bona noticia que finalment es desencalli i s'acabi consolidant perquè, vols dir que el que dius zona fantasma, no ho era fins ara?
Una cosa si que vull deixar clara; la situació actual és difícil i no tinc idea de si s'hi instalara o no cap empresa, per això hem exigit totes les garanties que les lleis ens permeten per tal que, passi el que passi, aquesta obra ( que és privada, no ho oblidem) no li representi cap cost a l'ajuntament.
Salut