divendres, 19 d’octubre del 2012

Benvolguts veïns;
Ja hem començat a estassar les vorades i a fer les reparacions dels camins i pistes forestals. Sort en tenim d'estar ben equipats amb maquinària; això ens permetrà  poder continuar donant aquest servei amb unes garanties mínimes. Les retallades per aquest concepte, han estat brutals
.
L'entrada a Melianta, venint de Banyoles, ja esta asfaltada. Desprès de tanta rasa; que si l'alta tensió, que si el gas natural, i ara per adobar-ho, el sanejament de la zona industrial...; aquesta entrada va quedar absolutament malmesa. Per això varem fer punta al llapis per veure com podríem  fer el carrer de cap i de nou. Finalment els números han quadrat i ja tornem a tenir una entrada com Deu mana.

Hi voliem incloure l'asfaltatge i la remodelació de la Plaça de la Font però no ens ha estat possible; no hi línies d'ajut ( ni de crèdit) per fer-hi front; de manera que haurem d'esperar uns mesos per veure com evoluciona la situació i solucionar aquest tema. Cap a la primavera, aixì si, mirarem de fer-hi una petita actuació per minimitzar el problema de la pols.

Tenim quatre obres més que fa moltissim que en parlem i que no poden tirar endavant pels mateixos problemes. Us estic parlant de l'asfaltatge de la carretera de Serra Pelada, de l'ampliació del cementiri, de la connexió del darrer pou cap a la depuradora i de la reparació del teulat de l'esgléia parroquial que amenaça a ruïnes. Totes quatre obres son molt necessaries i s'han anat allargant en el temps per problemes de finançament. Finalment, però, a manca d'un parell de confirmacions, es podrien resoldre  en positiu ben aviat.

De tota manera, no vol dir això que les puguem iniciar de manera immediata; cal tenir present que encara que tinguem el finançament tancat, no implica que puguem fer les obres; la manca de tresoreria ens ho pot impedir.

Cal que sapigueu que amb números rodons, ens deuen  uns 400.000€ i en devem més de 300.000. Si estiguessim al corrent de cobrament, el nostre ajuntament tindria superàvit; en canvi la manca de tresoreria ens te absolutament inoperants i aturats.

Aquest proper mes de novembre, tornarem a fer una compareixença pública per explicar la situació que estem atravessant i les previsions de futur que nosaltres intuïm.

Us anirem informant puntualment.

Bon Sant Martirià!
Salut

Joan Estarriola

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que la majoria dels veïns del carrer del Revardit estem contents amb l'asfaltatge que s'ha fet del nostre carrer després de passar un estiu molt sec = molta pols. Tant de bo tinguem finançament per poder urbanitzar d'una vegada la Plaça de la Font i la zona de la Lloca

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Ens alegra que us sentiu satisfets. Potser això compensarà la paciència que heu hagut de tenir aquest estiu amb la pols. La veritat és que s'ha allargat per què ens ha costat molt trobar els diners per complementar l'asfaltatge de tot el carrer. Però en fi, bé està el que bé acaba. Ara tenim el carrer ben nou.
Pel que fa a les places, haurem d'esperar una mica. El problema és la tresoreria; comptablement, tenim els diners però la realitat és que no hi ha un ral disponible. De fet, no pot ser d'una altre manera si portem dos anys de retard en cobrar les subvencions.
De tota manera, procurarem fer-hi alguna actuació de cara l'estiu vinent per minimitzar el problema de la pols.
Mireu la situació es tant dramàtica que el mes entrant tornarem a fer una nova compareixença pública per explicar-vos la situació en que ens hem de moure.
Ja us avisarem.
Salut
Joan Estarriola

Anònim ha dit...

S'ha parlat el tema de la fibra òptica amb Movistar? Si no vaig errat la nova centraleta té fibra òptica i no seria qüestió que d'aquí 4 dies els de Movistar volguessin aixecar altre cop carrers per fer-la arribar a les cases.
Altres vegades ha passat que s'obre el mateix carrer vàries vegades de forma seguida per falta de coordinació. Aniria bé ja que s'obre aprofitar i fer les coses bé.

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Si, tens raó; tot el que es fa nou, ja s'hi preveu el pas de la fibra óptica.La part nova de la urbanització, ja està totalment preparada i quan varem reurbanitzar el carrer de la Mare de Deu de la Font, també ho varem deixar preparat.
I així anirem continuant, tot i que no se quan podrem reiniciar obres altre cop.
Salut
Joan Estarriola

Anònim ha dit...

Bona nit;
Voldria preguntar:
Un veí de Melianta, por fer la muralla, que dona al carrer, de formigó i amb dos metres o més d’ alçada i fer un voladis per damunt de la vorera?
Suposo que no...
Dons perquè la administració ho far, a la ampliació de l’escola?
Que els ajuntaments no superviseu els projectes i miren que entrin dins les normes i criteris del poble?

Jo crec queda molt malament aquella avinguda amb aquest edifici, les escoles, a tocar el carrer.

No hi estic decor.

Gràcies.

Anònim ha dit...

El tema dels aplecs, jo crec, que és el preu que val el dinar:
13,- €, ja que per un menú a un restaurant de la comarca ( tres al municipi ) el tens per uns 10,-€.

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Hola, responc els dos darrers comentaris.
Sobre el voladis de l'escola. L'escola és un edifici singular i com a tal s'ha actuat. El voladis serveix de sopluig de la nova entrada i per tal de millorar-ne la seva estética, els arquitectes varen projectar-lo al viaix per una questió estética. Val a dir que aquest voladis està regulart per l'article 142-1.b i el compleix escrupulosament.
Pel que fa a les cases particulars, no es pot ser tant taxatiu com dius tu; cal estudiar cada cas per què depen de la zona on estigui ubicada la casa, de l'amplada de la vorera, etc etc.
Si tens alguna questió particular en aquest sentit, pots demanar hora pels técnics municipals, els dimecres a la tarda i se t'informara convenientment.

Pel que fa als aplecs; no se que dir; ho hem provat gairebé tot i se'ns acaben les ideés. Pot ser que sigui el que tu dius però no hi podem fer res, és el preu que ens cobren.
Salut
J.E

Anònim ha dit...

Els veïns del carrer Revardit ens hem posat d¡'acord per aparcar tots al costat dret del carrer i així facilitar el transit. No cal doncs posar-hi senyals i així ja anem fent guardiola per atacar la remodelació de la plaça de la font