dimecres, 16 de gener del 2013

Benvolguts veïns;


Dissabte vinent començarà la seva singladura la “brigada de voluntaris”; una experiència que no és nova a Fontcoberta però que ara recuperem . Als anys seixanta es va restaurar l’església parroquial i posteriorment l’ermita de la Mare de Deu de la Font amb grups coordinats de voluntaris dels diferents barris del poble. Més cap a aquí, es va construir tot el paviment del costat de la piscina i posteriorment es va recuperar l’ermita de santa Caterina d’Espasens, també amb grups de voluntaris; per tant, tenim tradició.

Les circumstàncies, abans i ara, son les mateixes. La diferència és que abans no hi havia recursos i ara ens han retallat els que teníem però el problema és idèntic; no tenim recursos per recuperar i mantenir bona part del patrimoni municipal: corriols, fonts, indrets, ... i per això hem fet aquesta crida a la ciutadania.

La resposta, a priori va ser bona i dissabte a dos quarts de nou del mati ens posarem en marxa. Primer, mentre uns retiraran la fusta morta, la brossa i les deixalles acumulades, els altres desbrossaran el terreny més embardissat per deixar l’espai net per quan arribin els nens i nenes de l’AMIPA ho tinguin tot preparat per fer la plantada d’arbres.

Aquesta serà la primera actuació però n’hi haurà més; el clot i la font de Melianta, la primitiva font de la Mare de Deu de la font, el corriol de la Farrés a Fontcoberta, el camí de Mas Ros i de les alzines reclamadores, i molts més.

El patrimoni és extens i els recursos escassos i on no arriben els recursos hi arribarem les persones.

Hi esteu tots convidats.

Salut

Joan Estarriola