dijous, 24 de gener del 2013

Benvolguts veïns;


No cal que us insisteixi de les dificultats que estem suportant els ajuntaments. Les famoses retallades, els retards en el cobrament de les subvencions, la dificultat d’obtenir finançament ( o sigui, crèdit pels que puguin endeutar-se) fan que tirar endavant obres, per petites que siguin, esdevingui gairebé una epopeia.

Malgrat tot, desprès d’una colla d’anys de perseverança, hem pogut arrancar aquesta actuació emblemàtica pel poble; la reparació del teulat de l’església parroquial, l’església de sant Feliu. Aquesta obra és fruit de la suma i de l’esforç conjunt de la parròquia, del Bisbat, de la Diputació de Girona i de l’Ajuntament; i això ens fa sentir molt orgullosos i satisfets. Les obres ja fa dies que caminen. Ahir vaig poder fer la primera visita d’obres i us puc assegurar que va a molt bon ritme. Haurem de demanar una petita prorroga per què es va haver de retardar el començament degut al mal temps de les setmanes anteriors; la pluja primer i el fort vent desprès, varen ser els causants. Penseu que es treballa a una vintena de metres d’alçada i en aquestes circumstàncies qualsevol precaució es poca, per moltes mesures de seguritat que s’adoptin. Per assegurar-nos que no s’acabarà fora de termini, ja que no sabem si els temps ens respectarà d’ara endavant, ens posarem en contacte amb els responsables de la Diputació per demanar-ne una petita pròrroga, com sol ser habitual en aquests casos. Per tant, una molt bona noticia.

Una altre actuació que va en aquesta mateixa línia és l’ampliació del cementiri municipal. Ha començat aquesta setmana. Aquesta obra estava pressupostada per l’exercici 2012 però no es va poder iniciar per problemes de tresoreria. Ahir també hi vaig poder fer la primera visita d’obres, acompanyat del tècnic municipal i varem decidir aprofitar que hi estem treballant per, un cop acabada aquest ampliació, fer-hi algunes actuacions de manteniment, ja que hi hem detectat algunes esquerdes. Al mateix temps varem decidir on col•locarem els columbaris per guardar-hi les urnes dels difunts incinerats; donant així sortida a la demanda d’alguns veïns que no podíem satisfer per què no en disposàvem. Una altre bona noticia.

Puc avançar-vos que ja hem acabat tota la documentació que hem d’adreçar a les empreses que entraran a la licitació per a la reparació de la carretera de Serra Pelada. Aquesta obra també es va retardar per problemes de tresoreria. De fet, com que esta inclosa dins del PUOSC, encara estem dins dels terminis i no cal demanar canvis ni prorrogues en el calendari. Li hem donat el tret de sortida desprès que ens han assegurat que la subvenció arribarà puntual.

Finalment, també hem enllestit la documentació per poder fer la connexió del tercer pou d’aigües negres cap al col•lector de bombeig de la depuradora i posar punt i final en aquest problema que s’ha allargat dos anys; per què, com sabeu, ja hem trobat el finançament. D’aquest dos darrers punts us en informarem amb detall un cop estiguin perfilats però no me’n he pogut estar d’avançar-vos la bona noticia.

De moment res més. Fins a la propera entrada.

Salut

Joan Estarriola i Vilardell