dijous, 7 de febrer del 2013

Benvolguts veïns.


Amb la intenció d’anar-vos informant de com estan les coses, us faig aquesta nova entrada.

La ampliació del cementiri està molt avançada i suposem que acabarà en el termini previst, a finals de febrer o a primers de març. Aprofitarem per fer-hi alguna reparació, consistent en fixar i rejuntar algunes esquerdes que s’hi havia produït i tal com us varem dir, aprofitarem per fer-hi la base per col•locar-hi els columbaris per guardar les cendres dels veïns que han volgut incinerar als seus familiars.

La reparació del teulat de l’església també progressa segons els terminis previstos pel que fa a la obra en si; la de refer la coberta. Ara bé, possiblement es retardarà un xic més la seva finalització per què, seguint les indicacions de Monuments de la Diputació, retirarem les bases de pedra que aguantaven les jàsseres per disminuir pes a la volta de l’església, (unes 18 Tm). Això no estava previst inicialment però hem considerat que és una bona recomanació que hem decidit seguir.

Ja s’ha activat la licitació per realitzar les obres de la carretera de Serra Pelada i per la connexió del tercer pou al col•lector de bombeig de la depuradora. Ja uns en informaré més endavant.

Ahir es va presentar a l’Auditori Irla de Girona el PUOSC pel quadrienni 2013 – 2016 amb novetats importants. A grans trets hi hauran dues línies de subvencions; una pel que fa a les inversions, on es prioritzaran reformes, ampliacions i una segona on s’hi podrà incloure el manteniment. Al mateix temps s’ha ampliat el percentatge aportat tant per la Generalitat com per la Diputació que en el nostre municipi serà del 90% i el seu lliurament també serà millor ja que es farà en tres fases: el 30% en l’inici de les obres, un altre 30% al lliurar la meitat de les certificacions i el 40% restant al finalitzar les obres. Tenint en compte que un dels problemes que tenim és la falta de liquiditat, aquesta és una molt bona noticia.

Ja fa uns mesos que l’equip de govern estem treballant en la confecció de les propostes que hi volem presentar. Evidentment, les nostres prioritats son les que varem presentar en el nostre programa electoral i per descomptat que prioritzarem l’ampliació del casal de la gent gran, però hi haurà més inversions que la setmana vinent les volem discutir i si és possible consensuar amb els companys de la oposició, un cop passat aquest tràmit us les presentarem.

Fins a una nova entrada.

Salut

Joan Estarriola