divendres, 10 de maig del 2013

Benvolguts veïns;


Diumenge vinent celebrem la festa del Roser de Fontcoberta i la trobada de fontcobertins.

La Festa del Roser és la nostra festa petita. Antigament, fins l’any 71 o 72, no ho recordo ben bé que es va deixar de fer; s’anaven a cantar els goigs a la Mare de Deu casa per casa.

Uns goigs molt peculiars perquè es canten fent dos grups. El primer grup canta la primera part de l’estrofa i el segon, a tall de resposta, en canta la segona part. Els que hi entenen diuen que es tracta d’una manera molt arcaica de cantar els goigs. Com us deia, es varen deixar de cantar degut sobretot pel despoblament i la manca de gent que es va produir a les hores. Afortunadament, però, es varen recuperar ja fa uns anys i s’han adaptat a la nova situació. Ara no es va a cantar casa per casa però si que es fa un recorregut per diferents indrets del poble i sembla que s’està revifant altre cop. Uns bona tradició que no podem deixar que es perdi.

Això a banda, diumenge, desprès de la missa, tenim un al•licient afegit: celebrarem la inauguració del teulat de l’església, refet recentment. Comptarem amb la presència del Sr. Bisbe i d’autoritats provincials i locals i finalment, el sr. Jaume Colomer, historiador local i mestre de l’escola de Fontcoberta, ens fera una xerrada sobre la història de l’església. En acabat es farà un dinar popular per la trobada de foncobertins.

Us vull recordar també que avui es dona el tret de sortida de la Festa Major de Vilavenut, a dos quarts d’onze de la nit, a l’escola vella, amb l’explicada de contes per adults; li seguirà demà el concurs de Botifarra i culminarà el cap de setmana següent amb el gruix dels actes programats. Hi esteu tots convidats.

Esperem que el temps ens hi acompanyi.

Fins a la propera entrada.

Salut

Joan Estarriola