dijous, 18 de juliol del 2013

Benvolguts veïns;


Impotència, tristor, decepció; aquest son els sentiments que m’envaeixen en aquests moments.

Acabem de mantenir una reunió amb el subdelegat d’ensenyament , el Sr. Josep Fernandez, on ens ha informat de la situació en que es troba l’ampliació de l’escola Alzina Reclamadora de Fontcoberta, que com sabeu està aturada des del passat mes d’abril.

El Sr. Fernandez no ens pogut donar cap noticia esperançadora, llevat de bones intencions. La obra està aturada i no ens ha pogut donar ( de veritat que li agraïm la franquesa), ja no una data de reinici, no; no ha pogut ni confirmar si es reiniciarà aquest any.

I ara que se suposa que hem de fer? Callar i no dir res, tot encomanant-nos a la santa resignació?. Ara que estem al final; desprès d’haver reivindicat aquesta ampliació durant més deu anys i de tenir els alumnes en barracons tot aquest temps; ara hem de dir als pares que continuarem igual i que no sabem quan es resoldrà? Això és el que se suposa que hem de fer?

Aquesta obra és d’una necessitat fora de dubtes. Fa temps que l’equip docent se les ha d’empescar, fent mil i un equilibris, per tal d’encabir a tothom a l’aula d’informàtica; equilibris a l’hora del menjador, equilibris al parvulari...Aquesta ampliació que es va posposar tres vegades, quan es va fer realitat, va estar rebuda com l’aigua de maig; per fi es solucionaria aquesta situació de precarietat. Però no, encara no es podrà solucionar i continuarem igual o pitjors perquè una part del pati està ocupat i a més haurem de conviure amb el cadàver d’una construcció sense acabar.

Que voleu que us digui; el Sr. Fernandez diu que és optimista; pot ser si que ho pot ser-ho, ell que porta poc temps al departament; a mi em resulta impossible de ser-ne. Ell ens ha dit que ho és perquè aquesta obra està a punt d’acabar i que a Girona només n’hi ha una altre, en condicions similars ,en un poble de la Garrotxa. Doncs encara em fa sentir més decebut; com poden deixar que una obra que, a tot estirar, està a poques setmanes de la seva finalització, s’encalli?

Jo que com alcalde de Fontcoberta, també formo part de l’administració, entenc perfectament la poca confiança i el descrèdit que l’administració desperta en vers els ciutadans. Ho entenc i no sabeu pas el malament que em sento d’haver de dir-vos que soc terriblement pessimista respecte a aquesta obra , sobretot per haver dit justament el contrari en aquest mateix bloc i haver confiat cegament que això es solucionaria.

I ara que, us preguntareu? Doncs bé, és evident que això no pot quedar així. En breu, ens reunirem l’equip de govern i l’AMPA i els proposaré de demanar una visita a la Consellera. Hem de ser capaços de fer-los veure que, a aquestes alçades, no podem deixar que aquesta obra quedi empantanada. El nostre poble te unes perspectives de creixement d’un centenar de nens i nenes en els propers cinc o sis anys i no ens podem permetre l’abatiment. La crisi i els problemes econòmics no poden ser  raons per restar inactius. Solucionar aquest tema és essencial.

Us mantindrem informats.

Salut

Joan Estarriola