dimarts, 23 de juliol del 2013

Benvolguts veïns;


Com cada dilluns, ens hem reunit l’equip de govern per tractar i posar en comú tots els temes que tenim endegats.

Ahir va tornar a sortir l’aturada de l’ampliació de l’escola. Ahir varem constatar que aquest és un tema que ha despertat neguit i preocupació a moltíssima gent i no solament als que podríem anomenar afectats, els membres de l’AMIPA, preocupa a tothom. A uns pel tema estrictament escolar però també preocupa per tenir un mort al mig del poble i dels habitatges, al costat de casa, amb les tanques i l’herbassar que s’hi està posant, amb la mala imatge que se’n deriva de tot plegat.

Explicar el perquè de tot això a la gent, intentar tranquil•litzar-los, no és senzill. Aquesta aturada no l’ha ordenat ningú del departament a qui se li puguin demanar explicacions. Suposo que no deu ser fàcil tampoc als responsables de la delegació de Girona que son qui han de donar la cara.

Si no ho és per a ells, imagineu com hem d’explicar-ho nosaltres. Tothom pot entendre que una empresa faci fallida però és clar, no podem aturar els rumors. El més general que està circulant, és que l’empresa ha parat les obres perquè no se`ls ha pagat cap certificació i l’aturada és només una mesura de pressió, una mesura de força.

És evident que la situació econòmica hi està al darrera. Però quan demanem explicacions i ens diuen que qui gestiona l’obra pública de la Generalitat és GISA i que per tant el departament no hi te res a veure amb la aturada; com ho hem de traslladar als veïns? Dir-los que tot aquest tema depen d'una empresa i que  la Generalitat no hi te res a veure, sona a excusa i la gent no en vol d'excuses. Ras i curt.  Si GISA gestiona totes les obres de la Generalitat, GISA representa a la Generalitat; entre altres coses perquè a GISA no l’ha votat ningú, i al govern si. És així de simple.

Que pensem fer a partir d’ara? Doncs dimecres ens reunirem amb representants de l’AMIPA i buscarem la millor estratègia. En una reunió d’urgència varem decidir demanar una reunió amb la consellera per demanar-li ajut. Sense voler menystenir a ningú, això és el que farem.

Sabem que comptem amb l’empatia de la delegació de Girona però hi hem d’insistir. . Estem preparant un dossier amb dades. N’hi ha de molt significatives: el 2012 s’han empadronat a Fontcoberta 28 nens/es; aquest 2013 , tot i que amb un lleuger descens, anem pel mateix camí i les perspectives pel 2014 poden superar aquestes xifres. Si aquest obra no es desencalla podem tenir, en un futur proper, a banda dels barracons i  una obra inacabada al costat;  haver-hi  de fer un bony. Te sentit això?

No ens podem permetre tenir l’escola empantanada, sobretot ara que falta tant poc, per més que ens diguin que estem molt millor que altres pobles. Si en el seu moment es va prioritzar aquesta obra és perquè es va veura la seva necessitat. Cal, doncs, acabar-la, per la necessitat que en tenim i també perquè una obra inacabada i sense ser operativa no serveix per a res i son diners malbaratats.

Us anirem informant.

Fins a una nova entrada.

Salut

Joan Estarriola