dijous, 31 d’octubre del 2013

Unes quantes coses

Benvolguts veïns;


Desprès d’uns dies d’una activitat laboral i familiar fora del comú, on s’hi va ajuntar una activitat municipal fortíssima pel fet de revisar totes les ordenances; faig aquesta nova entrada amb novetats.

1ª.- D’entrada us comunico que en el ple d'aquest mes d'octubre,  hem aprovat la congelació de totes les taxes per l’exercici del 2014.
Aquest equip de govern, tot i els problemes de tresoreria que tenim, hem cregut que el moment que s’està vivint és prou dur com per fer-lo més dur encara; per tant continuarem estrenyent-nos el cinturó. Val a dir que hi ha dos punts que si que hem modificat; el primer no afecta massa a la gent del municipi, es tracta del lloguer de can Jan ( per casaments sobretot) que l’hem augmentat 30€ i el segon, aquest si que ens afecta a tots, és en la factura de l’aigua que tot i que no s’apuja cap dels tres trams, l’empresa demana en el fixa de manteniment, una puja d’1.40 € per factura i nosaltres ho volem negociar. Va quedar pendent d’aquesta negociació i tenim temps fins a final d’any per a concretar el preu.
Hem modificat també, l'ordenança d'animals de companyia. Aquest ordenança, com que serà efectiva a partir del proper mes de gener, us detallaré les modificacions en una propera entrada..

2ª.- Tal com es va comprometre el director dels serveis territorials d’ensenyament de la Generalitat a Girona, el Sr. Albert Bayot, dimecres passat, varem celebrar la reunió que ell va propiciar, per veure les possibilitats de desencallar l’aturada de l’ampliació de l’escola Alzina Reclamadora. En aquesta reunió hi estaven representades totes les parts implicades i les noticies que se’ns varen donar donen peu a un cert optimisme. Se’ns va comunicar que aquesta obra continua sent prioritària pel departament, per tant res no ha canviat en aquest sentit i el problema de l’aturada s’ha desencallat en el moment que l’empresa adjudicatària ha entrat en el concurs de creditors. Així les coses, podria molt ben ser que en un parell de mesos es poguessin reiniciar les obres. Varem quedar pel proper dia 21 de novembre per establir el calendari definitiu. Per tant podem dir que es veu llum al final del túnel. De tota manera, però, tal com estan les coses, hem de ser cauts i esperar que no sorgeixin nous entrebancs. Ja us anirem informant.

3ª.- Dilluns passat, juntament amb la tinent d’alcalde, la Pilar Busquets, varem tenir una entrevista amb el Sr. Joan Cañada, secretari de Coordinació i Cooperació d’Administracions Locals, per exposar-li la situació econòmica del nostre ajuntament; ja que tenim algunes subvencions pendents de força temps. L’endarreriment en el cobrament d’aquests diners impossibilita fer front als compromisos contrets pel nostre consistori i dificultarà el tancament dels comptes de l’actual exercici. El Sr. Cañadas va ser molt receptiu en les nostres demandes i ens va avançar que, de forma general, la Generalitat te la intenció de fer net amb aquests endarreriments abans de finalitzar l’any i pels assumptes més particulars que li varem presentar, estarem en contacte per posar-hi solució; cosa que li agraïm sincerament.

4ª.- Aquest dissabte passat, amb l’actuació de la Brigada de Voluntaris, varem posar fi a les accions de desbrossament i condicionament de la ruta de “ Les fonts i dels petits tresors dem Fontcoberta”. Faltarà la senyalització amb els postes que ens ha de lliurar el Consell comarcal. Ja estem treballant en la confecció del tríptic i en el contingut de les plaques explicatives. Intentarem que tot això estigui llest aquest mes i abans de Nadal o el mes de gener fer una matinal a tall d’inauguració d’aquesta ruta que posa a l’abast de tothom bona part del nostre patrimoni natural i històric.

5ª.- Per últim, informar-vos que s’està fent la memòria valorada del parc i la ruta de la Platja d’Espolla que si Deu vol presentarem en el proper ple del nostra ajuntament i en el de Porqueres, per a la seva provació; perquè com sabeu aquest projecte el tirarem endavant els dos ajuntaments. Ja us anirem  informant puntualment.

De moment res més; ja està bé per avui.

Fins una nova entrada.

Salut

Joan Estarriola