dimecres, 21 de maig del 2014

Benvolguts veïns;


Faig aquesta entrada per explicar-vos que ja hem començat els treballs per sembrar herba al camp de futbol i sortir una mica al pas del run run que aquests estan suscitant. És curiós com, a hores d’ara, encara hi ha gent que no s’ha assabentat del que s’està fent al camp de futbol.

Era una llàstima que el camp de futbol , després dels esforços per evitar les inundacions del terreny de joc després de cada ploguda que varen comportar l’aixecament de tota la superfície d’uns 75 centímetres, no s’utilitzés per a res; ( bé si, per aparcament quan hi havia alguna activitat fora del normal en el pavelló ). El regidor d’esports va fer unes gestions per intentar tornar les futbol federat a casa nostra i amb tothom qui va parlar li donaven la mateixa resposta: si no i poseu herba ningú s’hi aventurarà.

Val a dir que l’ajuntament ja tenia un pla d’inversions per a la millora de la zona esportiva; una actuació era a l’aparcament i l’altre a la pista exterior. Pel que fa a la primera ja es va materialitzar amb l’asfaltatge la tardor passada i en la segona, la pista poliesportiva, s’ha hagut de dilatar fins que no s’acabin les obres de l’ampliació de l’escola ; però quedava pendent el terreny de joc del camp de futbol.

Feia temps que ens havíem posat d’acord amb la junta de l’antiga Unió Esportiva Fontcoberta quan ens varen dir que posarien el remenen de tresoreria ( uns 10 000€ ) a disposició de l’ajuntament si aquest els invertia en posar herba al terreny de joc.

Varem descartar immediatament posar-n'hi d'artificial que, si bé s'havia abaixat força de preu, continuava estant fora de l’abast del consistori, tot i l’ajut de la Unió, perquè estaríem parlant d’una quantitat que podria superar els 200 000€. No hi va haver discussió possible; si ja tenim dificultats per materialitzar el Casal de la Gent Gran que en costa 120 000, tot i tenir una subvenció de la meitat. La decisió va ser senzilla i clara.

En canvi, si ens decidíem per herba natural, la subvenció cobria la totalitat dels costos de sembra i l’ajuntament només hi havia de posar el cost de regatge i el manteniment del primer any; és a dir amb una quantitat que ronda els 2000€ solucionàvem el tema. Cal aclarir que l’herba que ens han recomanat és una herba molt rústica i resistent, adaptada al nostre clima, de baix consum d’aigua i de pràcticament nul manteniment; si exceptuem el primer any. A més no s’ha hagut de fer cap instal•lació fixa de reg , ja que s’utilitza un trac de reg automàtic de lloguer.

Si com seria desitjable, tornés el futbol federat a Fontcoberta, ja veuríem que fem; si s’acaba comprant el trac o bé continuem en lloguer. Tot dependrà de l’activitat que s’hi generi.

Finalment vull donar les gràcies públicament a l’UE Fontcoberta perquè, amb la seva aportació, podrem assumir aquesta millora sense massa esforç per part de l’ajuntament.

Queda aclarit, doncs.

Moltes gràcies.

Salut

Joan Estarriola