dijous, 5 de juny del 2014

Benvolguts veïns;


Poc a poc es van tancant els temes.

Ha costat però per fi, entre avui i demà, s’acabaran les obres que faltaven i les mesures de seguretat que quedaven pendents de la rotonda de la Pedrera. S’han fet les illetes d’obra ( fins ara eren pintades), s’han col•locat les baranes de seguritat i s’ha millorat la senyalització i la il•luminació; en fi que no sembla la mateixa.

Amb aquesta actuació s’hauran posat fi a quatre anys de precarietat. Ja se que des del moment en que es va començar, hi ha hagut el traspàs de la titularitat de la carretera de la Diputació a la Generalitat i una crisi general i del sector de la construcció en particular, brutal que ho ha paralitzat tot, però voleu dir que no hem trigat massa temps en acabar-la?. Aquestes coses que s’eternitzen, ens ho hauríem de fer mirar! En fi, ara ja està fet.

Canviant de tema; ahir varem fer la presentació del que ha de ser el futur Itinerari natural i cultural de la Platja d’Espolla. Un projecte que tirem endavant els ajuntaments de Fontcoberta i de Porqueres que ha de servir per posar a l’abast del públic en general, d’una manera racional i controlada, tots els valors d’aquest espai. La finalitat és preservar l’entorn i convertir-lo en un actiu turístic que se sumi als molts que te la nostra comarca.

Ja sabeu que a banda del recorregut hi hauran un seguit d’elements explicatius, senyalitzadors en forma de plafons i uns diorames dels dos valors més importants: els sistema hídric/geològic , com és el subsòl de travertí i els animals que viuen en aquest territori: els triops i els amfibis que hi seran representats en forma d’escultures gegants. Ahir , per fer la presentació hi érem els dos alcaldes i els professors de l’Escola Superior d’Art d’Olot , els alumnes de la qual han esta els encarregats de fer les escultures. La primera que es farà serà una escultura de tres metres d’un triops.

Per dur a terme aquest itinerari comptem amb l’assessorament dels tècnics del Consorci de l’Estany, de la complicitat dels empresaris del polígon de Melianta i l’ajut inestimable de la Brigada de voluntaris de Fontcoberta.

El setembre ens hi posarem i esperem poder-lo inaugurar cap a finals d’any.

Finalment recordar-vos que aquest cap de setmana celebrem la Festa Major de Vilavenut. Tindrem un dissabte i un diumenge atapeïts d’activitats; esport, exposicions, vall i sardanes; activitats per a tots els gustos. Us convido a viure-les.

Salut

Joan Estarriola