dimecres, 6 d’agost del 2014


Benvolguts veïns;

Ara que ja ha passat la Festa Major, amb la perspectiva que donen tres dies després de tot el rebombori, és l’hora de fer balanç.

Ras i curt, la d’aquest any ha estat una de les millors en molt temps i el balanç és absolutament positiu.

Segurament ha estat també una de les més accidentades en el sentit que el temps, tan insegur, ha fet patir més del compte a la Comissió de Festes. Tot i així podem afirmar amb tota rotunditat que ha estat una de les més participatives, perquè els veïns s’hi han bolcat.

Totes les activitats han estat un èxit, totes. Començant pel cap de setmana anterior amb els tallers per a mainada i el Tremparock  que varen organitzar els Trempats fins el diumenge al pavelló, passant pel Pregó i el concert de gospel , el cinema, el teatre, el concurs de dibuix amb guixos de colors i el sopar popular del dissabte; tot ha estat magnífic i no hem rebut res més que felicitacions.

S’han encertat les decisions que s’han pres i la gent les ha valorat en la seva justa mesura, d’aquí la participació massiva.
 
Ens feia una mica de por es clar,  a Melianta, en poc temps hi han vingut a viure un centenar de famílies i per aquestes famílies, participar en els actes populars, els fa falta un període de consolidació, un període on teixir complicitats amb el veïnatge;  per això és difícil  que de bones a primeres, si pràcticament no coneixen els convilatans, trenquin aquesta barrera i  participin dels actes populars.

Això s’ha produït aquest any i vol dir dues coses; la primera que les festes en un poble son el marc idoni perquè els veïns es relacionin  i la segona que la gent que ha triat venir a viure aquí, son gent amb ganes de fer poble.

 L’èxit, doncs, és doble.

Felicito, de tot cor,  a tots els que heu fet possible una Festa Major de Fontcoberta,  tant lluïda com la d’aquest any.
Felicitats i moltes gràcies.

J. Estarriola