dilluns, 15 de juny del 2015

Presa de possessió


 

            En primer lloc, i en nom de tot el grup,  vull donar-vos les gràcies, gent de Fontcoberta i de Vilavenut, per aquesta nova oportunitat que ens ha ofert. Treballar per millorar els nostres pobles i contribuir a deixar-los millor de com els hem trobat, tot i ser una gran responsabilitat, és veritablement un regal! 

            Vagi per endavant, també,  l’agraïment a tots i a cadascun dels membres de la llista electoral;  les vostres aportacions i el vostre suport han estat bàsics en la confecció de les línies mestres pels propers anys i és un dels motius pels quals avui ens trobem aquí. La vostra implicació, ja ho sabeu, no es va acabar el dia de les eleccions, sinó que comptem amb tots vosaltres per a tota la legislatura.  Moltes gràcies a tots.

            També volem tenir un record pels regidors i la regidora que ens deixen: la Consol, en Jaume, en Narcís i en Carles. Gràcies Jaume, gràcies Consol per la vostra aportació, gràcies per les col·laboracions rebudes i gràcies també Consol per l’oposició argumentada i constructiva que sempre has practicat; amb sinceritat, moltes gràcies. 

            De vosaltres, Carles i Narcís, companys i amics, no faré la llista de les vostres accions  però si que deixaré constància de la vostra extraordinària feina, en la informació municipal, en el transcurs de les obres de l’escola, en el funcionament de la llar d’infants i en la relació amb totes dues;  en el foment i recuperació d’esports, en la consolidació dels equipaments de la zona esportiva i la feina amb els joves; heu sigut una peça clau en la creació de Comissió de Cultura i de retruc,  en la dinamització del poble. Heu deixat el llistó molt alt i les portes obertes de bat a bat per tornar més endavant.

            Aprofito també per donar la benvinguda a les dues noves regidores i als dos nous regidors que avui us incorporeu: a la  Neus i la Meritxell, a en  Quim i a l’Albert. Us vull dir que,  segur que ja ho sabeu però no està de més recordar-ho; les decisions que prendrem en aquest consistori tindran diferents graus d’importància però totes, absolutament totes i  tot el que fem i tot el que decidim aquí dins, tindrà  una repercussió directe cap als nostres veïns i no sempre estarem encertats; és, per tant, importantíssim actuar sempre amb honestedat. En aquest sentit, us desitjo molta sort! . Sigueu doncs benvinguts.

            Hem de tenir molt clar que aquí, hi som els que hi som, perquè els nostres conciutadans així ho han volgut i que el nostre pas per l’Ajuntament té data de caducitat. Que abans que polítics som ciutadans i sobretot som veïns i això vol dir que, un cop acabada aquesta etapa, la vida continuarà i haurem de continuar convivint amb tothom.

            Per tot això,  ja us ho puc assegurar, en la nostra tasca de govern, seguirem sent transparents. Seguirem fent les compareixences públiques que hem anat fent aquests darrers  vuit anys i posarem tots els mitjans que tinguem a l’abast per tal de que es visualitzi la nostra activitat municipal que  ha estat, és i serà,  clara i diàfana i no permetrem que res, ni ningú, l’enterboleixi. 
 

            Perquè el que s’ha d’exigir a un càrrec electe, el que ens heu d’exigir a tots nosaltres que, de fet,  és el que ens ha de fer guanyar la vostra confiança, és precisament això:  treballar amb honestedat, solucionar problemes i afavorir la convivència. En la campanya electoral us la demanàvem aquesta confiança i  ens l’heu donada majoritàriament. No us fallarem!

          Perquè la confiança és la clau. La confiança s’ha de construir cada dia, actuant amb franquesa amb fets i amb la veritat per endavant. Les mentides o les mitges veritats, que moltes vegades són molt pitjors, sembren dubtes i trenquen aquesta confiança. Una confiança que és indispensable per col·laborar i per conviure;  sense la qual, ni una cosa ni l’altre són possibles.
 

             Vull reiterar que el nostre municipi és dual. Que som dos pobles, Fontcoberta i Vilavenut.  Que som dues realitats diferenciades, una de rural i una altra d’urbana i  que som  gent diversa amb prioritats diverses. Que hi vivim gent assentada de fa molt de temps i gent acabada d’arribar amb qui compartim un mateix entorn en el que hi hem de conviure en harmonia. I nosaltres estem aquí, al mig,  amb l’obligació d’intentar solucionar totes les seves, que de fet també son nostres, necessitats col·lectives. Aquest és un  gran repte i aquest és el nostre repte!

            Ens hem marcat pel futur immediat, fites molt transcendents com són:  l’ampliació i el funcionament del Casal de la Gent gran, acabar la nova urbanització,  refer les parts més antigues de Melianta, intentar desencallar la zona industrial, construir i posar en marxa la depuradora de Vilavenut, mantenir en bones condicions els camins i els serveis; endreçar els veïnats, fomentar el voluntariat i posar en valor tot  el nostre patrimoni. Potenciar la dinamització cultural i popular amb totes les entitats del municipi que han d’afavorir la interrelació i la convivència, sense oblidar-nos de mantenir actives totes aquelles accions del dia a dia que ens toquen tan de prop. Ja ens hi hem posat i aviat en veureu els primers resultats.

            Vull acabar afirmant que iniciem aquesta nova legislatura amb la confiança posada en la gent d’aquest País, amb  la vista encarada cap el futur immediat. Un futur ple d’incerteses, és cert,  però també il·lusionant i esperançador,  amb el convenciment que aquesta vegada sí;  aquesta vegada sí que ens en sortirem i acabarem sent el poble lliure i sobirà que tots desitgem. Aquest equip que tinc el goig de presidir,  hi serà i estarà al davant però com diu aquella cançó d’en Lluís Llach: “Jo hi sóc si tu hi ets”; no n’hi ha prou que hi siguem nosaltres; hi hem de ser tots!

             Des d’ara mateix, jo i tots els companys de l’equip de govern ens posem a la vostra disposició. I en nom de tots ells, us dono les gràcies per haver tornat a fer-nos confiança i per haver-nos donat aquesta nova oportunitat.
De tot cor, moltes gràcies!

Visca Fontcoberta i Vilavenut! 
Visca Catalunya Lliure!!