divendres, 8 d’abril del 2016

Hola a tothom;

Està previst que avui s'acabin les feines de tala d'arbres de la plaça. De bon matí el temps no hi ha acompanyat perquè plovia i això ha fet que es retardessin un xic, tot i així esperem que acabin a temps tal com vàrem pactar. En aquest tracte, la plaça, ha de quedar també neta de tot el brancam i els petits branquillonets. Com que la setmana vinent hem de segar l'herba, ja quedaràn trinxats i no causaràn cap moléstia.

Les rebasses que quedaràn, se'ls aplicarà un tractament per tal d'evitar el rebrot i es pudreixin ràpidament. L'any vinent ( ja veurem si a primers d'any) procedirem a retirar les restes i a refer la vorera. De tota manera, mentrestant les deixarem de tal manera que la gent que passegi per la plaça no hi ensopegui i pugui prendre mal.

Pel que fa al replantat, s'està estudiant quina és la varietat que més ens convé. Tal com us vàrem comentar estem veïent que no arribarem a temps per plantar aquesta temporada i ho deixarem per l'any vinent. Creiem que no cal forçar la màquina i no passa res si ho fem la temporada vinent; de fet pot ser encara millor perquè això ens permetrà fer més consultes i tindrem més arguments per escollir la millor varietat.

Aprofito per dir-vos que també hem actuat a la plaça de la LLoca; s'ha netejat i tallat l'herba de l'entrada i s'ha fet una poda força agresiva a l'arbre ( a la LLoca) per evitar que, donada la seva grandaria, cap branca es pugués trencar i causes algun mal o desperfecte. Aneu-hi a fer un tomb per veure-ho.

Finalment, encara queden unes petites accions al Clot de Melianta i a la plaça de la Font que quedaràn resoltes ben aviat; però ja hi han passat els enginyers per començar a moure la paperassa per fer-hi la construcció del mur-escullera que ha de fer de contenció del marge, pas previ a la reforestació i recuperació del paratge.

Per acabar, permeteu-me que us recordi l'obligació de mantenir els solars nets i les tanques de les cases que donen a la via pública ben retallades. I recordar també que ara entrem a l'etapa més frenética de l'any per la brigada municipal i el regidor de la Via Pública; tanques perimetrals de seguretat,  reparació de camins i pistes rurals, sega i control de les herbes,  tot amanit per les Festes de Primavera; us demanem doncs paciència; i confieu que com cada any arribarem a tot a rreu... encara que algunes vegades un pelet justet.

Us anirem informant.

J.Estarriola

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que ja tens els vots he?
I el poble que el bombin.
Comunicació 0

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

????????????????????????