divendres, 11 d’agost del 2017

Benvolguts veïns;

            Tal com us informava en la darrera entrada, algunes de les petites obres que teniem pendent, ja s'han acabat: a can Jan s'ha remodelat la recepció, s'ha tapat l'esquerda i s'ha pintat; s'ha habilitat l'antiga biblioteca com a sala de reunions i hem aprofitat per refer tota la retolació de la col·lecció sobre la Platja d'Espolla i de les maquetes. L'afluència de visitants el dia del Pregó va ser molt nombrosa i hem de dir que el CD dels triops i les maquetes varen causar sorpresa i molt bona impressió, sobretot a alguns nous veïns que  desconeixien el contingut d'aquest equipament.

             Aprofito per dir que la Festa d'enguany ha estat tot un èxit, començant pel Pregó de l'Adrià i acabant per la celebració dels 1100 anys de la consagració de l'església de Fontcoberta, passant per totes i cadascuna de les activitats, diguem-ne, clàssiques.

               Continuant amb les obres; ja s'han acabat també el regatge automàtic del camp de futbol i la reparació de la vorera de la Plaça de Catalunya.

              D'aquestes petites grans obres, deixem per a la tardor la construcció de les voreres que manquen de la primitiva Melianta per deixar-les acabades del tot i, per tots aquells veïns que ho vulguin, la poda o retirada d'arbres de dimensions massa grosses que puguin representar un perill pels vilatans.

              Recordar també que tenim tres obres que fa temps que ens estan ocupant molt temps però en aquests moments tenim força embastades. La primera, i la que està més avançada perquè ja està atorgada, és l'itinerari cultural de la Platja d'Espolla que com és natural, s'ha accelerat molt desprès de tenir signat el conveni de cessió dels terrenys de servitut. Aquesta obra començarà o bé a finals d'agost o a primers de setembre.

               Les altres dues, la de restauració del Clot de Melianta i la de reurbanització de l'antiga carretera de Fontcoberta, en el seu pas per Melianta, estem pendents de dues subvencions per tancar el seu finançament. Tot i que soc força optimista, no em veig en cor de pronosticar quan es podràn tirar endavant. Us anirem informant.

                Dir-vos també que se'ns han denegat les ajudes per a construcció de la planta de biomassa i la xarxa de calor. Hi hem presentat recurs per tal que ho revisin donat que s'ha rebutjat el nostre projecte perquè hi mancava, tot hi haver-lo sol·licitat amb temps suficient,  l'autorització del dep. d'ensenyament. Esperem que prosperi i en cas que no es reconsideri, hi tornarem  a concórrer l'any vinent.

               Recordar-vos que demà finalitza la tercera excavació a Roca Foradada i igual que en els anys anteriors, les troballes d'eines de pedra han estat molt quantioses i venen a demostrar la grandària d'aquest jaciment de Neandertals, i avui a dos quarts de vuit de la tarda, es farà una sessió, en el mateix jaciment, on ens explicaran les troballes i l'importància d'aquest espai arqueològic i com a colofó, un taller d'encendre foc amb palets de fusta. Hi esteu convidats.

               I de moment res més, fins a una nova entrada.

              Salut

       Joan Estarriola