dimarts, 18 de maig del 2010

Hola a tothom;
Semble que per fi vol arribar el bon temps. Ja era hora! Aquesta primavera tant plujosa ens ha fet retrassar totes les obres. Ara, però, semble que tot torna a rutllar.

- Pel que fa a la depuradora, entre la nevada i les plujes s'han retrassat ben bé un mes i mig. El 1er de Juny hem de fer-hi una visita d'obres per evaluar els treballs i veure si s'acompleixen els terminis, llavors sabrem el retràs que portem. En aquesta visita que hi vindran alts responsables de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua), hi assistiran també técnics del Consell Comarcal. Ja us informarem del resultat.

- Aquesta setmana ja han començat els treballs per fer entrar el Gas Natural a Melianta ( aquesta obra porta ben bé cinc o sis mesos de ratard). Juntament a aquesta obra, es faran les rases per les cononades de les aigues plujanes i residuals de la nova zona industrial. Els carrers afectats seran, l'inici del Mn Pere Campolier i el cr Revardit fins el colector de la Plça de la Font al capdemunt del Mare de Deu de la Font.

- Tambè aquesta setmana vinent s'iniciaran els preparatius ( amidaments i cates) per a la reurbanització del Mare de Deu de la Font. Aquestes obres afectaran, directa o indirectament, a tota la població de Melianta. Ja hem passat una nota a tots els veins que viuen en aquest carrer per avisar-los de manera preferent.
A tothom demano comprensió i paciència per les molèsties que es produiran per aquesta obra que durarà ben bé fins aquest hivern.

- Canviant de tema, les inscripcions a la LLar d'infants van a bon ritme i semble ser que es podrà iniciar el curs amb un percentatge molt alt d'ocupació.
Cap el mes de Juliol en farem l'inauguració oficial i farem una jornada de portes obertes per tal que tothom pugui veure aquest equipament tan reivindicat i necessari. Us informarem puntualment.

De moment res més, fins a la propera entrada.
Salut
Joan Estarriola

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Am els dines dels altres totom en faria d'obres.

Anònim ha dit...

Hi havia necessitat de fer aquesta obra, alcalde? Amb la crisis que hi ha.

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Hola, bon dia;
Us respondré a tots dos.
-1er, Aquesta obra era absolutament necessaria ja que el carrer es va haver d'obrir de dalt a baix amb una enorme rasa per conectar les clavagueres de la nova urbanització al colector general i varem aprofitar aquest fet per fer la reparació global del carrer, donat que les instalacions i els serveis ja començaven a justejar, ja que tenen prop de 50 anys; començant pel penjim penjam de cables que a cada tramontanada es petaven i acabant amb les clavagueres que estaven mig tapades pels sediments.
-2on, Cal ser curosos i dir les coses pel seu nom; les contribucions especials ( el que heu de pagar directament els veins) pujen el 9% aproximadament del cost total. Dit d'una altre manera, l'administració ( ajuntament inclós) hi posa el 91%. Aquest percentatge és molt més que correcte.
Una altre cosa ben diferent és que ens ha agafat en uns moments de vaques molt difícils per a les economies familiars, per això ja varem dir que atendrem tots (i ho repeteixo, tots) els casos particulars perquè entenem la situació de crisi que estem passant, no volem posar un problema més a ningú, al contrari, volem solucionar un problema.
Que ningú dubti a posar-se en contacte amb mi per solucionar qualsevol tema d'aquests de caire més personal.
Salut

Joan Estarriola

quim ha dit...

Hola, bona nit,

Pot ser que l'obra de la depuradora, sigui una de les obres publiques, que el govern central i la Generalitat, volen retallà?

I per quant està previst la connexió del clavegueram, de Melianta, a la depuradora nova?

Gràcies.

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Hola Quim;
No, la depuradora està molt avançada. Com dic en l'entrada, el dia 1 de juny farem aquesta vista técnica i sabrem alguna cosa més, però vaja, n'hauria de passar una cosa molt grossa per aturar l'obra.
També penso que el president, en la roda de premsa, es referia més a les grans infraestructures que aquestes obres més locals com la depuradora o les obres incloses en els PUOSC.
Una altre cosa serà si les subvencions ens arriben en els terminis establerts; això si que em preocupa.
Referent a la conexió, aquesta va lligada en la finalització de la depuradora. Si ens atenem al que ens han dit, aquest estiu estarà operativa; esperem doncs que ens diran el dia ú.
Salut

Joan Estarriola

Anònim ha dit...

Com és que encara no s’ha arreglat l’hora de la encesa de les faroles de la plaça de Can Jan de la Farrés?

Avui a quarts de vuit, en ple sol, ja estaven encesos.

Anònim ha dit...

Quin criteri se segueix per adjudicar les empreses concessionàries de les obres publiques, com reurbanització del carrer Mare de Déu de la Font , coberta del pati de l’escola de Vilavenut ...?
Una persona del carrer, pot saber les empreses que s’han presentat? I els preus i millores que han posat cada empresa?
Gràcies.

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Hola.
Referent al temporitzador de la Farrés tens raó. En Joseo ho ha calibrat no se pas quantes vegades, semble que va bé i a la primera de canvi ja hi tornem a ser.
Et diré que no és aquest l'únic punt que no funciona; la nostra xarxa demana a crits una bona inversió; per això la tècnica municipal, la Montse, amb l'ajuda d'en Josep ha elaborat el projecte de millora de tota la xarxa per poder accedir a les subvencions; i ho hem fet per diversos motius: estalvi i eficiència energètica i evitar la contaminació lluminosa.
De tota manera quan ho tinguem tot a punt, començarem les millores per fases, ja que el cost de l'adequació a la normativa és força elevat.
Salut

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Hola;
No se si sabré explicar com es contracten les obres municipals perquè no en soc expert, tot i, com diuen els castellans. " con el roce llegó el amor"; vull dir que poc a poc se'n va aprenent.
Tots els contractes d'obres municipals es regeixen per la llei de Contractes. En funció del seu pressupost, es pot fer:
- la contractació directa ( en el cas de Fontcoberta és fins a 50000€. En aquests casos, l'alcalde pot contractar directament a l'empresari que vulgui ( normalment es contracta a una empresa que treballa habitualment amb l'ajuntament de confiança contrastada.
- El segón cas és el Procediment negociat; aquest suposit s'utilitza quan el cost és superior a aquests 50000€. En aquest cas els técnics elaboren un plec de clausules o bases que contemplin una serie de varems: preu, terminis d'execució, millores del projecte i coneixement de l'obra. Es conviden a un mínimde tres empreses ( normalment es busca que siguin de la comarca per tal d'activar i donar vida a la "gent de casa" com se sol dir; aquestes empreses han de presentar una proposta económica i l'ajuntament assessorat pels tecnics escullen la millor oferta. Així hem fet les Aules d'Activitats dirigides del Pavelló ( Construccions Gelador-Montcanut SL de Serinya), i ara començarem la coberta de la pista de Vilavenut ( Const.Canadell Mitjavila de Fontcoberta). Ara estem en procés per licitar,amb aquest mateic procediment, la reparació del camp de fútbol, i hi hem convidat a les empreses del sector: AMSA, Excv. Masdevall SL, Const. Fuster i Constr. Serra. Precisament ahír, en el Ple del mes de maig, es va votar el plec de clausules.
_ Finalment, quant el pressupost de l'obra és més que considerable, cal fer la contractació per concurs obert i públic i això surt publicat al BOP. Aquesta és la modalitat de contractació que hem fet per la reurbanització del Mare de Deu de la Font. S'hi varen presentar 18 empreses i va fer la licitació el Consell Comarcal perquè es tracta d'un procés força complicat. Com deus saber aquesta obra la va guanyar Const Arcadi Pla de Girona, i va ser per menys d'un punt de marge sobre AMSA.

Finalment, dir-te que els resultats som públics i tant les empreses com els particulars tenen el dret de consultar-les.

Espero, tot i la dificultat del tema, haver-me fet entenedor.

Salutacions
J.E

lluisa de val ha dit...

En el tema del gas, sembla que només es podran conectar una part dels veïns dels carrer Revardit i de la Mare de Déu de la Font, justament els del costat dret seguint la circulació. No seria més lògic i ens estalviariem diner públic que es puguessin connectar els dos costats de cada carrer?

Perdona Alcalde que quan m´hi poso et comenti diverdsos temes, però el temps és curt

joan garcia pous ha dit...

A la valla que informa del tall al Carrer Mare de Déu de la font, entrant a Melianta, és imprescindible un cartell que posi "Prohibida l´entrada, excepte veïns" ja que molta gent de fora entren i al final arriben al carret MD de la font i o bé reculen (en direcció prohibida) o bé giren a la dreta, emprenyats, i fan una arrencada que omple de fum els jardis dels Srs. Gràcia i Garreta i la piscina de l´Angi. Com a mínim...