dijous, 3 de juny del 2010

Hola a tothom:
Tal com us vaig dir en la darrera entrada, abans d'ahir, el dia 1 de juny, el director de l'ACA a Girona, juntament amb tècnics i responsables de l'empresa adjudicatària de la construcció, varem fer una visita tècnica a les obres. Ens hi varen acompanyar, també, tècnics del consell comarcal que seran els responsables del control del seu funcionament.
Varem poder observar que pel que fa a la construcció, l'obra ja està acabada. En aquests moments shan iniciat els moviments de terres per a la urbanització i adequació de l'entron de les construccions. Ens varen explicar que ens els propers mesos es construirien el col·lector, l'estació de bombeig i la xarxa elèctrica. En definitiva, en qüestió d'un parell de mesos les obres es podrien acabar.
Això que és una bona notícia, va anar acompanyat d'un gerro d'aigua freda: la depuradora no es posarà en funcionament fins a principis de l'any vinent.
Resulta que la maquinària no s'hi podrà instal·lar fins que estigun acabades un bon grup de depuradores que es varen licitar juntament amb la nostra ( el director va parlar d'una vintena).
Es veu que la climatología d'aquest hivern ha fet retardar totes les obres en general i fins que no n'hi hagi una quantitat considerable d'acabades que ho faci rendible, no les instal·laran.
Així doncs, en principi, la data límit que ens varen posar per a la seva posada en funcionament, serà el 31 de març del 2011.
En la visita ens varen explicar com seria el seu funcionament. Es tracta d'una planta molt moderna i evolucionada, i que després de la modificació inicial que es va fer al projecte, garantirà la depuració de les aigues brutes de Melianta durant molts anys; ja que tant el sistema de depuració i els terrenys disponibles permeten diverses ampliacions.
En fi, ens sap greu perquè ara que la tenim a tocar, ens faran esperar uns mesos més per posar-la en funcionament. Ens han ensenyat el caramel i no ens l'acaben de donar; i això sap greu.
De tota manera, nosaltres continuarem insistint i intentarem fer tot el possible per avançar la seva posada en funcionament; no en tingueu cap dubte.
Salut.

Joan Estarriola