divendres, 18 de març del 2011

Benvolguts veïns,
Ja ho diu en Serrat: " Aquest País no sap ploure ". És ben bé així.
Aquests darrers dies, desprès de mesos de sem-sequera, ens ha plogut pels descosits. En uns cinc dies han caigut més de 230 litres d'aigua. Evidentment ens ha fet anar de corcoll.
S'han hagut de paralitzar les tres obres que estem acabant: l'asfaltatge del carrer de la Mare de deu de la Font, la rotonda de la Pedrera i la pavimentació del casc de Vilavenut. L'asfaltatge del Mare de Déu de la Font ha implicat retardar uns dies l'acabament de les obres, que a hores d'ara, ja tenim ganes tots plegats que s'acabin. La rotonda de la Pedrera no ha significat gaires entrebancs ni ha ocasionat massa problemes ja que es tracta d'un nou vial que encara no ha entrat en funcionament i si es retarda unes setmanes tampoc passarà res. El problema ha sorgit a Vilavenut.
Les obres que s'hi duen a terme han afeblit els fonament i han propiciat que el mur que està a la banda esquerra, anant a l'esgléia, s'ha ensorrat degut a la gran quantitat d'aigua caiguda. Això ens ha alertat i ha propiciat que fem una revisió, amb tot detall, per veure si l'aigua ha afectat, també, la resta de murs; per això s'han apuntalat per no correr riscos. Segurament, aprofitant que estem en obres, hi farem una acció per reforçar-los. Això ens retardará uns dies l'acabament però pagarà la pena, si els murs queden assegurats de cara al futur.
En fi, un cop tot ha estat controlat, passats els moments més crítics i de més nerviosisme, ens podem quedar amb les coses positives; els pantans s'han omplert, els sembrats arribaran perfectament i la gent de la contrada podrem gaudir d'un espectable extraordinari i escàs: l'estany de la Platja d'Espolla ple i el salt de Martís a ple rendiment.

Salut

Joan Estarriola i Vilardell

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones, parlant de pantans, com és que amb l'excusa de la sequera ens van apujar els preus de l'aigua i ara ningú es recorda d'abaixar-la? Crec que el preu és exagerat.

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

Estic d'acord amb tu, amic anònim però em semble que l'aigua no s'abaixerà mai més.
L'aigua, encara que ara no ens ho sembli, és un be escàs. No se qui va afirmar que el proper conflicte internacional seria pel control de l'aigua.
El preu final de l'aigua és una suma del seu preu "simbólic" i dels impostos ( del cànom" vaja). La relació és, en funció de la zona, entre un 2/3 i 3/4 d'impostos i la resta el preu; que inclou servei i manteniment. Aquest cànon va destinat a la construcció de canals de reg i de depuradores per a netejar les aigues que tots plegats embrutem. A Fontcoberta en tens un bon exemple; tenim una depuradora que ben viat es posarà en funcionament. Els teus impostos, els meus i els de tots, en aquest cas, son molt ben invertits.
Val a dir que Fontcoberta, enguany no s'ha tocat el preu del dos primers trams i només hem apujat el tercer d'una manera gaire bé imperceptible ( ja ho varem exlicar en el seu moment, en el Butlleti municipal).
Resumint, el preu pot semblar car però vist com s'inverteixen els impostos, no ho semble tant.
Salut