dijous, 26 d’abril del 2012

Benvolguts veïns;
Que aquesta legislatura costa molt d'arrancar, és una evidència.Els diners arriben en comptagotes i hi ha verdaderes dificultats per accedir al crèdit. Neguiteja el fet de veure com coses molt senzilles a simple vista, resten aturades per la paràlisis  administrativa existent; al cap i a la fi, l'ofec econòmic que patim els ajuntaments, és un reflex del que pateix la Generalitat. No hi ha dret del tracte que rebem del govern de Madrid!.
El fet de negar-se a pagar la clausula addicional 3ª, incomplint una llei orgànica com és l'Estaut; obligarà al conseller d'economia  a refer els pressupostos i això, de retruc, paralitzarà encara més, la ja molt malmesa economia del País.
Arribats en aquest punt, els ajuntaments poca cosa  hi podem fer que no sigui assegurar un funcionament de mínims als nostres municipis; i en tot cas afavorair que la iniciativa privada faci cami, intentant facilitar-li les coses. En aquest sentit us puc avançar unes quantes bones noticies:
- La apliació de la zona industrial s'ha reactivat. Haureu vist com fa uns dies que hi ha tornat l'activitat. Hem pacta amb els promotors un conveni que els permetrà desencallar aquest pla parcial i de retruc propiciarà la normalitzar l'entrada sud de l'urbaització.
- Sense deixar aquesta mateixa zona, concretament ahir, varem rebre l'autorització de la Generalitat per senyalitzar definitivament la carretera de Figueres amb la inclusió d'un nou pas de vianants davant de la farmàcia. Feia prop de dos anys que ho veníem reclamant. Ja era hoar!
- Ja han començat els preparatius per a la instal-lació de les plaques solars fotovoltaiques en els edificis públics. Avui col·locaran les xarxes de seguretat a les teulades del magatzem municipal i a la llar d'infants.

Finalment, us vull recordar que aquest pont del cap de setmana, el tenim ple d'activitat. Comencem el dissabte amb l'entrega dels premis als guanyadors del Certamen literari ALZINA RECLAMADORA a Can Jan de la Farrés, amb la presència del delegat d'ensenyament de la Generalitat a Girona, sr. Albert Bayot.
Continuarem el diumenge amb la Festa de Cargol, amb les concursos, els tastets i la cargolada popular. Comptem amb la col·laboració d'una trentena de restaurants de la comarca i representarà la culminacio´de les Festes de Primavera a Fontcoberta. A tots dos actes hi esteu convidats.
Per acabar, el dimarts dia 1 de amig, celebrarem la  Festa de la Gent Gran del municipi que aquest any es farà integrament a Can Jan de la Farrés.
Així doncs, ja ho veieu, un cap de setmana molt atapeït. Que tinguem salut i bon temps per gaudir-ne!
Salut
Joan Estarriola Vilardell