dilluns, 18 de febrer del 2013

Benvolguts veïns;


Dissabte es va fer la 2ª actuació de la Brigada de Voluntaris i va tornar a ser un èxit!

La intervenció era recuperar l’espai de la font del Capellà o del Rector ( no esta clar el nom per què hem sentit els dos noms) de fet es tracta de la primitiva fot de la Mare de Deu de la Font. Doncs això, recuperar l’espai i el corriol que hi mena, com a pas previ per recuperar i restaurar la font.

Estem contents per què la participació va ser molt alta, 16 persones, totes persones adultes que varen fer molta feina ( aquesta vegada, donada la complexitat de la feina, no es va convocar als mes jovenets). A banda de desbrossar l’ indret, de refer el corriol per dalt i per baix, i de netejar el safareig vell i el rec de desguàs; es varen fer dues “càtes” dins dels murs mig enrunats que marquen el recinte que hauria sigut el dipòsit - piscina on s’hi banyaven els malalts i hi varem trobar l’enrajolat primitiu, cosa que ens va produir una gran alegria i venia a confirmar els indicis que teníem de la importància històrica del lloc.

En acabat i en plena eufòria, es va decidir de fer-hi una segona actuació per netejar i deixar al descobert tot aquest enrajolat i consolidar les parets existents per, més endavant, d'acord amb els especialistes, veure quina serà la restauració que s’hi ha d’aplicar. Aquesta segona intervenció es farà a principis de març i ja es publicarà a l’Agutzil de paper.

Un darrer apunt; vull fer esment i vull ressaltar, ple de satisfacció que entre tot el personal que dissabte es va aplegar per fer aquesta segona actuació, només érem dos autòctons. És a dir, només érem dues les persones que som del poble de tota la vida, tota la resta era gent que ha vingut de fora; gent que fa quaranta, vint, deu o un parell d’anys que s’han establert a Fontcoberta i s’han implicat de ple amb el poble que han triat per viure i amb el seu territori per què ja se'ls senten seu.

Aquest fet ens fa sentir molt contents i ens encoratja a seguir endavant amb aquest projecte que, al cap i a la fi, és un projecte de tots.

Moltes gràcies a tothom!

Joan Estarriola



1 comentari:

Unknown ha dit...

Bona tarda,
Tot i la feina que hi havia per fer, ens ho vam passar d'allò més bé, va ésser una molt bona experiència que recomano a tots els del poble. Quina satisfacció veient després el resultat!
Esperem la pròxima convocatòria.

Tere MX