dimarts, 23 de desembre del 2014


Benvolguts veïns;

Ahir vàrem celebrar el darrer ple d’aquest 2014. Un ple on es varen aprovar entre d’altres, tres temes importantíssims:

1er.- Es varen aprovar els pressupostos corresponents a l’exercici 2015. Uns pressupostos marcats, com no podia ser d’una altre manera,  per la contenció. Poc més d’un milió cent mil euros ( entre un 3 i un 4% menys que el 2014) que es destinaran a garantir l‘activitat  i  els pols d’activitats socials i lúdic-culturals del municipi; amb poques inversions. La principal serà l’ampliació del Casal de la Gent Gran i alguna altre de menor perquè destinem  un bon gruix de recursos al manteniment i millora dels serveis.
No son els pressupostos que ens agradarien però son els que toquen en aquests moments. Son anys de contenció. No s’hi pot fer més.

2on.- Es va aprovar, per unanimitat, assumir les costes dels treballs  indispensables per tal de poder desencallar la nova urbanització. Uns treballs encaminats, sobretot a millorar la seguretat de la zona i poder així, tornar a donar llicències d’obres als propietaris. Uns propietaris molt neguitosos per la incertesa generada per la fallida econòmica de l’empresa promotora de la urbanització.
Amb la assumpció de les obres per part de l’ajuntament, es facilita la continuïtat del conjunt i no es perjudica als propietaris mentre els procés judicial segueix el seu curs.

3er.- Finalment, tot el consistori en ple, es va solidaritzar amb el nostre president i les conselleres imputades per la organització de la consulta del 9N. Així doncs,  també nosaltres ens vàrem fer corresponsables de la consulta.
Un estat democràtic ha de fer els possibles per tal que els seus ciutadans puguin expressar-se, en comptes d’intentar aturar la democràcia a cops de querelles i de poder judicial. Aquesta no és la manera com ha d’actuar un estat democràtic.
Solidaritat total amb el president Mas  i amb les conselleres Ortega i Rigau!

Permeteu-me finalment que us feliciti el Nadal i que us desitgi un feliç any 2015!
Que passeu aquestes festes amb salut i acompanyats per les persones més estimades.

Fins a una nova entrada.

Joan Estarriola

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola.
Hi estic total ment decor amb l'article de l'agutzil: No s'han de fer les coses!
Però com ho em de fer els veïns, com ara els de la plaça dels països Catalans, que fa una setmana que vaig amb el cubell de brossa del jardí, i sempre el contenidor està ple.
COM HO EM DE FER?
Quant pago el rebut de les escombraries, mel cobreu a la primera...

Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta ha dit...

En primer lloc disculpa que hagi trigat tant a respondre, varem tenir un problema amb aquets blog i s'ha trigat més del compte a reparar-lo.
Efectivament aquest és un problema de difícil solución, és per posar un exemple, com els embussos en les hores punta a les rondes de BCN; és difícil de solucionar. Pel que fa les podes, si se'n fa mal us dels contenidors, encara agreugem el problema. Fa temps que en parlem al consell de reforçar una mica més aquest servei però no ens en acabem de sortir. l'ideal seria disposar d'un lloc on es pugues anar acumulant les podes per no dependre dels contenidors. Ara per ara encara no disposem d'aquest espai, tot i que està previst en el solar que disposarà l'ajuntament un cop es consolidi l'ampliació de la zona industrial.
De momento, lamento no poder-te donar una solución inmediata, més enllà de demanar-te comprensió i paciencia.