dimecres, 17 de desembre del 2014


Benvolguts veïns;

Us faig un repàs de les darreres novetats del municipi.
- Diumenge vinent, amb la 39 ena representació del Pessebre Vivent de Fontcoberta, es dona el toc de sortida als actes que hem organitzat per aquestes festes de Nadal. Uns actes farcits d’activitats,  tant a Fontcoberta com a Vilavenut als que us convido a participar.
- Les obres al nucli antic de Fontcoberta, tot i que encara falta executar l’entrada venint del Veïnat d’en Fares que s’haurà de fer més endavant quan la Xarxa viaria de la Diputació ens doni el seu vist i plau,  estan oficialment acabades.
Entenc els dubtes i els temors de molta gent quan vàrem enunciar aquesta obra. Quan es fan actuacions en nuclis antics on hi ha edificis d’un gran valor històric i arquitectònic, es corre el perill que el que hauria de ser una obra per millorar l’entorn i posar de relleu els actius existents, sovint s’aconsegueix l’efecte contrari. No ha esta el cas. Només cal que hi doneu un tomb per veure com de respectuoses amb l’entorn han estat les actuacions que s’hi ha fet. Hem aconseguit dignificar aquest nucli històric i de passada hem guanyat un nou espai públic. Ens en podem sentir molt satisfets.
- Ja hem dit diverses vegades que tenim la intenció de retornar el futbol reglat a Fontcoberta. Doncs ja hem donat el primer pas: hem signat un acord amb l’empresa de tecnificació de futbol base que dirigeix l’exfutbolista del Barça, de l’Atlético de Madrid i de l’Alavés, en Delfi Geli per fer un campus els dies 29, 30 i 31 de desembre.
La cosa, però, no s’acaba aquí perquè volem fer una trobada d’exfutbolistes i exresponsables de futbol de Fontcoberta per aquests final d’hivern o primavera per tal que serveixi com a punt de partida per tornar reiniciar el futbol a casa nostra. Creiem que oferir als veïns aquesta practica esportiva,  te una component social que hem d’intentar de satisfer.
Per això fem una crida a tothom que pugui aportar documentació gràfica (fotos i altres documents relacionats) per fer-ne un recull i exposar-los aquell dia. Serà també una bona manera d’inaugurar aquest flamant camp d’herba i el tret de sortida d’una nova etapa pel que fa a la pràctica del futbol. Ja us anirem informant.
- Segur que ja ho heu vist, en tot cas us ho dic; ja hem pogut solucionar el tema dels solars bruts de Nova Melianta. Tal com vàrem explicar en la reunió amb els veïns, desprès de la fallida de l’empresa promotora de la urbanització, l’ajuntament es veu obligada a assumir la realització de  les obres més bàsiques per tal que les parcel·les adquireixin la condició de solars i no es perjudiqui als propietaris que varen adquirir terrenys i que en les condicions actuals, no poden edificar. A partir d’ara, amb les obres que hi farem, encaminades totes elles a millorar la seguretat viaria com ara la  senyalització horitzontal i vertical, la col·locació de panots, modificació d’alguns punts  foscos com algun embornal, etc;  podrem tornar a donar permisos d’obres.

Bé, de moment  res més, fins a una nova entrada.

Salut

Joan Estarriola