dilluns, 1 d’agost del 2016

Benvolguts veïns;

Continuant amb l'informació que us donava en la darrera entrada, ara ja us puc dir que:
- Hem acabat de colocar tots el panots de totes les voreres, els indicadors amb els noms dels carrers i la nivellació dels quadres del carrer Joan Fuster. Ara queda per fer el passatge Guillem G. de Cartellà; pel que fa a Nova Melianta. Paralelament, ja veurem com ho fem, continuarem en la repassada de voreres i panots desclavats i altres desperfectes que cal reparar.

- S'han fet totes les accions de manteniment a l'escola i a la llar d'infants; tant les rutinàries ( canvis d'aixetes, reparació de tibadors dels waters, cortines, suros, repassar tanques i refer sorreres, etc);  com les més especifiques com repintar algunes aules. Val a dir que abans de començar les vacances, la direcció de l'escola ens lliure tot un seguit de millores que programem per l'estiu per tal que quan comenci el nou curs escolar, estigui tot a punt.

- Divendres passat es va començar la substitució de totes les lluminàries del pavelló per bombetes de tecnologia LED, de baix consum. Està previst que dimecres estigui tota la feina enllestida.  Recordeu que per a tal fi, se'ns va concedir una subvenció. A banda que es millorarà, i molt, l'il·luminació del pavelló,  l'estalvi previst de consum energetic representarà una baixa d'entre un 40% a un 50%.

- S'està fent una petita actuació a la pista poliesportiva per tal d'instalar-hi i fixar-hi definitivament les cistelles de basquet. Al mateix temps, també, s'aprofitarà per acabar l'espai de la "barbacoa", d'aquesta manera cada vegada que s'hagi d'utilitzar el pavelló per a festes o àpats populars, es podrà preparar la carn, paelles o fideuades en condicions, a resguard de la puja i del vent.

- Hem començat a pintar l'escola vella de Fontcoberta. Aquest equipament està molt utilitzat li calia una rentada de cara a fons.

- Enguany la urbanització de Melianta ha fet 50 anys! L'equip de govern, estem estudiant, per aquesta tardor, de fer alguns actes de celebració. Ja us anirem informant.

- Estem de celebracions. Estem preparant amb la parroquia,  la celebració dels 1100 anys de la consagració de l'església parroquial de Sant Pere i Sant Feliu de Fontcoberta. Aquesta celebració serà a principis de l'any vinent però enguany ja tindrem un primer tast per la Festa major. Si veniu a Fontcoberta, ho veureu. No em feu desvetllar la sorpresa!.

- Vull informar-vos també que justament avui ha començat la tercera actuació en el jaciment arqueológic de Roca Foradada, a tocar del bosc d'Espolla. Aquesta vegada es tracta d'un camp de treball, on a banda dels dos arqueolegs que dirigeixen l'excavació, hi participen entre quatre i sis estudiants que hi fan una estada de deu dies. Està previst pel proper dia 12, una visita guiada a l'escavació on els directors explicaràn tots els detalls de l'excavació. Per altra banda, si ho voleu, podeu anar a fer-hi una visita mentre treballen.

FINALMENT, dir-vos que ahir, amb la lectura del PREGÓ,  es va encetar la FESTA MAJOR DE FONTCOBERT 2016.
El pregoner d'enguany va ser el nostre veí de La Casona, en Jordi Xena i Ballada que ens va oferir un Pregó extraordinari fent un recorregut a la transformació del pobles rurals des dels seixanta fins avui i la interrelació dels "nou vinguts" al poble i la necessitat d'integració; un recorregut que ens va dur a repassar la situació actual al mon, tot contextualitzant-la a casa nostra, barrejada amb vivències personals i personatges locals. Un Pregó en definitiva on va plantejar un munt de preguntes i va insinuar un munt de respostes. Vaja un Pregó de molt alt nivell que no va deixar indiferent a ningú.
Des d'aquest blog li volem reiterar les gràcies.

De moment res més fins a una propera entrada.

Salut
J.Estarriola